Горещи новини

Борисов: На всеки 5 метра мантинелата е счупена

Борисов коментира здравната реформа на МосковБойко Борисов одобрява реформата на Москов.

Премиерът гостува говори пред журналистите относно предстоящата здравна реформа. Той отново направи култов коментар: „Който пие ракия и яде сланина, ще си плаща лечението“. След което уточни:

Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ, обещал съм на министъра на здравеопазването„, заяви Борисов. Премиерът коментира, че реформата в здравеопазването е добра, има цел и своите добри примери. „За 10 месеца с 21 млн. лева по-малко разходи има ВМА„, посочи министър-председателят. Той уточни, че има голям брой съкратени щатни бройки и са намалени разходите за храна.

„Не може толкова млрд. да се харчат в здравеопазването и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и заболеваемост. Винаги ще има и такива, които когато бизнесът им намалее, ще бъдат нещастни“. Според премиера не може повече да се толерира неспазването на дисциплината, като се започне от войната по пътищата.  „Здравните вноски – би трябвало застрахователите да одират рискови шофьори в пъти повече. Няма несмазана мантинела в тази държава. На всеки 5 метра мантинелата е счупена. Всички тези хора, благодарение на слабата си дисциплина и неспазване на закона идват при проф. Миланов„, посочи Борисов.

loading...

Be the first to comment on "Борисов: На всеки 5 метра мантинелата е счупена"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*