Горещи новини

БРАВО! Държавата осигури грандиозни пенсии за златните гимнастички

Гимнастичките получават огромни пенсии

1008 лева на месец от тотото ще получава всяка от гимнастичките в ансамбъла от момента, в който прекрати спортната си кариера. Премията е до живот. Това се полага по закон още от времето на правителството на Симеон Сакскобургготски по предложение на олимпийския ни комитет и министър Васил Иванов-Лучано, пише „24 часа“.

В момента всеки носител на злато от игрите, след като приключи кариерата си, получава от тотото три минимални работни заплати. Сега тя е 420 лева, или общо става 1260 лева. Среброто е 90% от сумата, а бронзът – 80%. При повече от един медал сумите се събират. Сред спортистите парите от тотото са известни като олимпийски пенсии. “Аз се пенсионирах преди баба ми”, възкликна едно от момичетата в репортаж на Миролюба Бенатова по Нова тв, в който се разказва за надеждите им след приключването на кариерата. За 8 години те са спечелили 81 медала.

Момичетата разказват за най-тежките си моменти при състезанията и за шока при инцидента с колежката им Цветелина Стоянова. Щастливи са, че тя е добре, засега не дават вид, че съжаляват, че спират с активната гимнастика. По закон процент от премията отива и при треньорката им Ина Ананиева. Подобна практика има в доста държави, защото след приключването на кариерата си повечето спортисти изпитват сериозни трудности с адаптацията. Бенефисът на ансамбъла ще бъде на 17 ноември в зала “Арена Армеец”.

Източник: newsbp.com

loading...

Be the first to comment on "БРАВО! Държавата осигури грандиозни пенсии за златните гимнастички"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*