Горещи новини

ВАЖНО за всички шофьори в България! Задължително трябва да имате този стикер, иначе солена глоба

Задължително трябва да имаме този стикер

Вече и плащането на данъка за колата не може да се размине без лепенка. Това стана ясно преди дни, след като влязоха в сила новите изисквания за преминаване на колите през годишен технически преглед.

Припомняме, че още през 2014 г беше въведено условието собственикът да докаже с бележка от общината, че е платил местния данък МПС, преди да започне прегледът на автомобила. Идеята бе да се повиши събираемостта на местния налог. В последствие се оказа, че разписките за платения данък лесно се фалшифицират и общинските чиновници в София още от 2013 г. лепят и холограмни стикери.

За да се избегне излишната бюрокрация и за да се затегне контролът, всички общини в България трябваше вече да са изградили електронни регистри за данъците и таксите, които събират, и да се свържат в единна мрежа, която на свой ред да обменя данни с агенция “Автомобилна администрация” и с пунктовете за технически прегледи на колите. При работещи е‐връзки с едно влизане в компютъра в пункта се вижда дали данъкът за автомобила е платен, или не.

Ако колата не е минала задължителния годишен преглед и КАТ ви хване на пътя, наказанието е спиране от движение на МПС‐то и акт от 50 лв. за шофьора.

Източник: брадва.бг

loading...

7 Коментари on "ВАЖНО за всички шофьори в България! Задължително трябва да имате този стикер, иначе солена глоба"

  1. Вашингтон | 26.09.2016 at 14:12 | Отговор

    Време е за протести и цяла България да се наддигне, край на тези неща, край, Писна ни !

  2. Цялото предно стъкло на автомобила с лепенки и стикери,кой ще ни защити при катастрофи от слабата видимост,бюрократите ли,пази боже!

  3. spreha me bez knijka ,grajdanska ,pregled rezultata 50 leva mejdu dokumentite

  4. Само мислят разни работи как да събират повечко парици а пътища няма и си троши колите нищо никой да не плаща

  5. Само мислят разни работи как да събират повечко парици а пътища няма и си трошим колите нищо никой да не плаща

  6. маргарит | 28.02.2017 at 15:16 | Отговор

    минавам преглед април ,а моят син декември защо аз плащам данъка април а той декември аз не съм ли с права като в данъчното има възможност да го платя и с лихви до края на годината според мен е противозоконно

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*