Горещи новини

ВАЖНО! НЕЗАБАВНО ТИ СВАЛЯТ РЕГИСТРАЦИОННИТЕ НОМЕРА АКО СЕ КАЧИШ ДА КАРАШ С

Свалят ти регистрационните номера

„Ако някои бъде заловен да кара без книжка или с алкохол над 0,5 промила, ще му се свалят табелите за срок от шест месеца до една година”, каза в „Здравей, България” Настимир Ананиев, депутат от Реформаторския блок и председател на комисията по транспорт в НС. Това предвиждат новите промени в Закона за движението по пътищата.

Ще се отнема не само малкия, но и големия талон на превозното средство, което означава, че след това ще трябва да се прави нова регистрация в КАТ.

За да се спре спрат шофьорите, които карат без книжка, първо трябва да се промени съзнанието на българина. „Хората трябва да се научат да уведомяват органите. Сега всеки прикрива приятеля си, който кара без документи и по този начин се стига до неприятни инциденти”, заяви от своя страна Станислав Иванов от ГЕРБ.

Предвижда се също така органите на МВР да могат веднага да спрат от движение кола, чиито шофьор е хванат без документи или с алкохол. Сега такива водачи са оставяни да се придвижат с автомобилите си.

„Ще дадем право на пътните полицаи да налагат глоби на място. Два пъти се завишават и глобите за шофиране в нетрезво състояние и с превишена скорост”, допълни още Ананиев.

Според Георги Свиленски от БСП през последните две години парламентът не е приел нито една промяна в закона. По думите му това са само приказки по медиите.

loading...

1 коментар on "ВАЖНО! НЕЗАБАВНО ТИ СВАЛЯТ РЕГИСТРАЦИОННИТЕ НОМЕРА АКО СЕ КАЧИШ ДА КАРАШ С"

  1. Мирослав | 01.10.2016 at 10:20 | Отговор

    Първо научете полицаите да не са пристрастни ,когато в самият случай е намесен техен приятел .. или приятел на приятел … Защото не е нормално на всеки ъгъл ,където има полицаи да стоят и да си говорят с техни приятели ,които спират по средата на пътя или нагъл джигит да спира на инвалидно място без стикер ,точно до полицаи … И същите длъжностни лица само го попитаха и се видяха ,че се познават и айде всичко без проблем … Така ,че докато полицаите не се възпитат да са безпристрастни наистина,а не само да се водят като безпристрастни според закона … Никога няма да се оправим ,защото ако пиян и без книжка шофира ,но се окаже ,че например е негов много добър приятел от детството … Или баджанака …То този човек глоба няма да получи .. Така ,че първо да се оправят полицаите и след това всичко останало ….

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*