Горещи новини

Възможно ли е Литекс да стане ЦСКА през януари?

Има вариант Литекс да стане ЦСКА от 2016 годинаЩе станем ли свидетели на поредното обединение на ЦСКА с друг отбор?

Завръщането на ЦСКА в А група може да се случи много по-рано от очакваното. Има вариант, при който армейците да се завърнат в елита още през месец януари, но това едва ли ще се хареса на болшинството от хора.

След като БФС обяви категоричния си отказ да регистрира новото дружество „ФК ЦСКА“ и същевременно да продължи участието си във „В група“, вариантите пред армейците са два – фалит и ново дружество от „А окръжна“ или обединение с друг клуб. Едва ли ще се появи някой, който да плати огромните дългове на армейците, за да бъде оздравено дружеството. Друг е въпросът защо не са подведени под съдебна отговорност хората, които са отговорни за тях и как през годините БФС е давал лиценз на червените с оглед все по-задълбочаващото им се финансово състояние.

Според правилниците на БФС един отбор може да смени името си по средата на сезона. В момента юристите на Гриша Ганчев проучват дали той може да промени цветовете и клубната си база. Пресен пример, е факта, че Рубин Казан смени името си по средата на сезона и въпреки това продължава участието си в местния шампионат и Лига Европа. В случай, че няма административни пречки Литекс да промени своята емблема, име, клубни цветове и база, то не е изключен варианта Гриша Ганчев да предприеме офанзива по експресното връщане на клуба в А група.

loading...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*