Горещи новини

Възражда ли се ВИС-2? Мая Илиева събира старата гвардия

Възраждат ли ВИС-2В момента тече процес по възраждането на структурите на ВИС-2.

Все по-упорито се говори в ъндърграунд средите, че могъщата империя на братята Васил и Георги Илиеви ще бъде възродена. Лично съпругата на покойния висаджия Мая Илиева, се е заела с тази задача и вече е основала нова фирма – ВИ-2. В акционерното дружество вече са вписани Николай Цветин, Антон Боянов и Чавдар Писарски, които бяха сред най-доверените лица на покойните братя.

Всъщност фирмата ВИ-2, е основана още след смъртта на Георги Илиев. Тогава идеята, е била тя да стане първоприемник на вече не съществуващата организация. Впоследствие обаче, дейността й бива преустановена, а структурите се разпадат. Сега ветераните от ВИС-2 са се събрали с идеята да възродят компанията си. Този път обаче, ще насочат усилията си към хотелите и ресторантьорството, без застраховки.

Новината беше потвърдена преди време и от бивш служител във ВИС-2, който се е кръстил Росен Карана. Ето какво заяви той в едно интервю за Люба Кулезич преди година:

„Целта на възстановяването на ВИС-2 е да се върнат нещата, които правехме преди – туризъм, търговия и други. Имаме много хора, които ни помагат. И в Латинска Америка. В България ходиме от град на град, но за разлика от тия приятелчета дето ги каниш при теб, ние имаме подкрепа навсякъде.

„Георги Илиев не робуваше на никакви кукловоди. За това го убиха. Защо според вас Маджо е жив. Никога не сме имали лоши отношения с Маргините. Мая Илиева няма нищо общо с възраждането на ВИС-2“, каза още Карана.

„Много ми липсва Георги Илиев. Не искам да се сещам за смъртта му. Плаках когато разбра. Казаха ми по телефона: Убиха Главния.

Впоследствие думите на Росен Карана бяха потвърдени и от друг митичен представител на ВИС-2 – Ангел Личканов-Личкана. Той заяви, че е получил няколко покани да се включи във възраждането на мутренската организация.

loading...

Be the first to comment on "Възражда ли се ВИС-2? Мая Илиева събира старата гвардия"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*