Горещи новини

Възродиха легендарната „Варшава“ от пепелта! Вижте как изглежда най-новия модел! СНИМКИ

Възродиха легендарната Варшава

АЗ М-20 Победа е сред гордостите на руското автомобилостроене. Между 1951 и 1973 г. „Победа“ и модификациите й се продават в Полша под името Warszawa. Не е изненада, че от време на време в страната се появяват проекти за римейк на „Варшава“. В повечето случаи говорим за ретро модели, чиито дизайн е силно повлиян от модела от 50-те. Но замисълът на проекта Varsovia е различен, пише vesti.bg.

Авторът на „новата Варшава“ е Роман Кадлер. Той има диплома от университета в Пфорцхайм, специалност „Транспортен дизайн“. Работил е в Pininfarina и General Motors, а преди четири години основава студиото Kadler Design край Варшава. Сред работите му е проект на трамвай, скоростен влак и други модерни продукти, а проектът за автомобил се ражда преди две и половина години. Това са първите компютърни изображения.

Varsovia е голям седан, Warszawa на ХХI век, но неприличаща по нищо на машината от 50-те години. При това основният акцент пада не върху екстериора, а върху интериора. Той представлява мобилен офис: пред пътниците отзад са монтирани два 19-инчови монитора. Интернет достъпът става чрез спътник.

Задното кресло се състои от девет отделни части и се адаптира към фигурата и теглото на пътника. Отзад могат да седнат двама, но един от тях се смята за привилегирован. Това е този по диагонал на водача, тъй като пред него няма обичайната пътническа седалка, а вместо това има подвижно столче без облегалка.

Любопитното е, че Varsovia може да разгадава (с помощта на камера и датчици) психическата нагласа на пътника и на тази база регулира твърдостта на окачването и на самата седалка, а също и предлага различен тип музика.

Към момента това е само проект. Техническата информация е оскъдна. Varsovia трябва да е хибрид. Колелата ще задвижва електромотор, а двигател с вътрешно горене ще играе ролята на генератор за зареждане на батерията. Тя ще е разположена под пода на автомобила. Предполагаемият пробег на автомобила ще е 350 км само на ток и 850 км с помощта на ДВГ-то. Седанът ще може да ускорява до 100 км/ч за около 5 секунди, достигайки максимална скорост 200 км/ч.

Купето трябва да е изработено от композитни материали, което ще намали общото тегло. Планирана е опция за бронировка по стандарта В7.

Производството по поръчка на модела трябва да започне през 2018 г.

loading...

Be the first to comment on "Възродиха легендарната „Варшава“ от пепелта! Вижте как изглежда най-новия модел! СНИМКИ"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*