Горещи новини

Ето защо японците са най-здравите хора на света и се радват на дълголетие

Ето защо японците са най-здравите хора
Японците са първенци в света по продължителност на живота, който в Страната на изгряващото слънце е със средна стойност 86,4 години. Голяма заслуга за този факт има начина на хранене на японците.
Ето десетте основни причини за това прословуто дълголетие:
1. В Япония винаги се яде прясно приготвена храна. Забележете – на хранителните продукти се посочва не датата на производство, а конкретният час.
2. Японците консумират почти 10% от световния добив на риба, въпреки че те представляват около 2% от населението на Земята, като по този начин си набавят необходимата дневна доза Омега-3 мастни киселини, гарантиращи здраве и дълъг живот.
3. Синьо-зелените водорасли са още една неизменна част от японската кухня. Тази суперхрана е мощен антиоксидант, прочиства организма от токсините, забавя процесите на стареене.
4. В хранителния режим на японеца влиза пет пъти повече кръстоцветни зеленчуци (зеле, карфиол, броколи, китайско зеле, ряпа (корени и листа), репички, кресон, семена от синап), отколкото ние обикновено консумираме.
5. Японците са световни лидери и по консумация на соеви продукти, които по белтъчния си състав и по съдържание на есенциални (т.е. незаменими, или още – жизнено важни за човека) аминокиселини са най-близко до тази на месото, в сравнение с останалите растителни храни.
6. Няма ден в годината, в който японците да не изпият чаша от любимия си зелен чай, който освен с другите си безспорни качества е и силен антиоксидант, потискащ растежа на раковите клетки, без да уврежда здравите тъкани.
7. В Япония не са фенове на смесването (добавянето) на много продукти в едно ястие. Те се водят и от правилото: колкото по-малко съдове – толкова по-добре.
Храната почти никога не се украсява допълнително, което е още една гаранция за спазването на правилата за разделното хранене.
8. Японците ежедневно консумират големи количества пресни плодове и зеленчуци, зареждайки организма си с необходимите „живи“ витамини, минерали и микроелементи.
9. Порциите в Япония са малки. Съдовете им за храна са три пъти по-малки от тези, които ние използваме. Не стига, че купите за храна са минималистични, но те никога не се препълват, което е още една гаранция, че човек няма да преяде.
Нали знаете, че вашият стомах е голям колкото шепата ви. Точно с това количество може да се нахраните, останалото е човешка алчност.
10. От деца японците се научават да ядат бавно, да сдъвкат храната добре, да се наслаждават на всяка хапка.
Източник: topshoping.bg
loading...

Be the first to comment on "Ето защо японците са най-здравите хора на света и се радват на дълголетие"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*