Горещи новини

Ето какво казват пръстовите отпечатъци за личността ви

Ето какво казват пръстовите отпечатъци

Същестува наука, наречена дерматоглифика, която се занимава с изследването на пръстовите отпечатъци на хората. Това ни помага да разберем много скрити за нас неща, за нашия характер и поведение, които са ни заложени още от раждането.

otpechatuk_prusti5

Разграничават се три вида простъви отпечатъци – примки, вълнообразни и спираловидни. Ето и какво означава всеки един от тях:

Примки

otpechatuk_prusti1

Този тип пръстов отпечатък е най-често срещаният сред хората, най-вече при европейците. Хората, които го притежават са по природа спокойни, умеещи да се владеят, балансирани. Умеят да бъдат съпричастни към останалите и да се опитват по всякакъв начин да им помогнат. Характерно е и че много лесно се сприятеляват с хората, общителни са. Марак да са много прилежни и отговорни – рядко решават да поемат нещата в свои ръце.

Основният източник на информация и чувства за тези хора са взаимоотношенията с другите. Те са емоционално предсказуеми и сърдечни и често се радват на отлично здраве, макар и често да боледуват като деца.
Характерът на човек с шаблон „примки“ винаги е оптимистичен. Те мразят досадната работа, която не им е интересна. Ако имате примки на пръстите си, значи имате силно въображение и сте мечтател.

Вълнообразни

otpechatuk_prusti2

Хората, чиито пръстови отпечатъци са вълнообразни, се характеризират като енергични, борбени и уверени натури. Те проявяват самочувствието си във всяко нещо – било то в позата им, движенията, походката, маниерите. Дори това понякога граничи с инат.

При тях доминира реалистичното мислене, те не са мечтатели, а са здраво стъпили на земята хора. Трудно се адаптират към промени в обстановката и рядко се вслушват в мнението и съветите на останалите хора. Събират впечатленията си най-вече от собствените си дейности, макар и понякога да предпочитат да използват други хора, за да постигнат целите си.

Характерът на тези хора е холеричен. Те оценяват изкуството и музиката и имат експресивен или дори артистичен език на тялото. Те трябва да са заети с нещо, когато имат проблеми. Другите не бива да очакват от тях да са мекушави, но са изключително лоялни и никога не биха предали приятелите си

Спираловидни

otpechatuk_prusti3

Този тип хора са сприхави по природата и много лесно се ядосват. Те са родени таланти, много лесно се учат и винаги са готови да анализират всяка ситуация и проблем, който стои пред тях. Обичайно за тях е да се захванат с няколко работи едновременно и да ги зарежат по средата, просто защото вече са им омръзнали.

Хората със спираловидни линии са нестабилни и в повечето случаи са непредсказуеми. Случва се често да крият емоциите и чуствата си, пред останалите носят сякаш маска, за да изглежда, че всичко е наред. Понякога чувстват неудовлетворение от себе си и се съмняват във всеки и всичко. Източникът им на впечатления е вътре в тях, а получават информация от книгите.

Техният личностен тип е флегматичен. Речта на такъв човек е безизразна, тиха и сравнително бавна. Ако човек има завъртулки и на двата си показалеца, той е роден мислител. Такива хора са добри в програмирането, правото и изследователската дейност.

В обобщение може да се каже, че хората със спираловидни линии на пръстите си имат сложен и комплексен характер и понякога самите те не знаят на какво са способни.

Източник: vzrivi.net

loading...

Be the first to comment on "Ето какво казват пръстовите отпечатъци за личността ви"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*