Горещи новини

Ето как да спрем цъфтежа на косата веднъж-завинаги!

Ето как да спрем цъфтежа на косата

Всеки е имал проблеми със здравето и външния вид на косата си. Едно от най-често срещаните оплаквания в това отношение е свързано с цъфтенето на косата.

Цъфналите краища са много неприятни и развалят всички усилия за красива коса. Дори и да се подстрижете, ще се отървете само временно от увредените краища, а косата може скоро отново да започне да цъфти.

Така нареченият цъфтеж на косата всъщност е разслояване. Горният или външният слой на косата е изграден от люспи, които са подредени подобно на керемиди на покрив. Те са плътно прилепнали една до друга и придават лъскавина и здравина на косъма.

При различни влияния върху косата като продължително излагане на слънце, често сушене със сешоар и използването на електрически преси и ролки, тези люспи се раздалечават, косъмът се разслоява, нацепва и губи лъскавината си.

Големите козметични компании предлагат редица продукти, които да ни помогнат да се справим с този проблем. В рекламите си те ни убеждават в невероятните качества на чудодейните и мигновено действащи шампоани, балсами и лосиони.

Но трябва да знаете, че не е задължително да купувате скъпи козметични продукти, които може и да ни ви помогнат. Представяме ви няколко домашни терапии за коса, с помощта на които гарантирано ще заздравите косата си и ще се отървете от цъфналите краища.

Изключително полезни и ефективни са маските с натурални масла. Най-често използваните са бадемовото масло и зехтинът, които не само помагат в борбата с цъфналите краища, но и успокояват скалпа, подхранват и подпомагат растежа и сгъстяването на косата. Затоплете леко маслото и го нанесете върху косата.

Разтрийте с леки масажиращи движения върху скалпа, разрешете внимателно косата и увийте със затоплена хавлиена кърпа. След като сте стояли така поне час, измийте косата. Може да използвате и друго масло, например от жожоба.

Много полезен за косата е яйчният жълтък. Разбийте един жълтък с бадемово масло, намажете косата и оставете да действа за един час, а след това отмийте. Широко известни са лечебните свойства на хумата. Добавете към нея вода, разбъркайте до получаването на хомогенна кашичка и нанесете върху косата. Отмийте маската след час.

Напълно натурална и лесна за приготвяне е маската с авокадо. Отделете месестата част на добре узрелия и леко омекнал плод и я намачкайте. Намажете скалпа и с помощта на гребен разнесете по цялата дължина на косата. След час отмийте./ezine.bg

loading...

Be the first to comment on "Ето как да спрем цъфтежа на косата веднъж-завинаги!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*