Горещи новини

Ето кой и защо стреля по Златко Баретата на 29.01.2013 година

Кой стреля по баретатаРосен Драгнев-Капитана е най-вероятния поръчител на опита за покушение срещу Баретата.

Две години по-късно стана ясно кой и защо е стрелял по Златко Баретата. Въпреки че, все още няма официална позиция от страна на МВР, в ъндърграунд средите е известно името на поръчителя на стрелбата срещу бившата барета. Това е Росен Драгнев-Капитана.

Драгнев и Баретата въртели общ бизнес с горива. В началото всичко вървяло добре, но в един момент Златомир Иванов заподозрял партньора си в лъжа. Той решил да извърши вътрешен одит на случващото се в общата им фирма. Данните от него показали, че Драгнев го завлякъл със сериозна сума пари, поради което го глобил с 3 милиона лева, които трябвало да ги плати в срок от няколко месеца. В края на 2012 година Баретата извикал Драгнев, за да го попита кога ще си получи дължимото, но конкретен отговор не получил. Изнервен до краен предел Златомир Иванов зашил два шамара на кърджалийския бизнесмен. Унизен и ядосан той си тръгнал от дома на Баретата и на излизане казал: „Този път няма да му се размине“.

Първоначално Росен Драгнев решил да натопи своя ортак за данъчните измами, които въртели двамата. Той дал показания пред прокуратурата и разказал всичко за съвместната им работа. Капитана дори разкрил някои от поръчителствата за убийства и отвличания, които е направил Баретата, както и за трафикът на нарокитици. Впоследствие осъзнал каква глупост, е направил и че няма да е далеч момента, в който Златомир Иванов ще разбере кой го е изпял пред властите, Росен Драгнев решил да ликвидира мафиота от Гурково.

Опитът за покушение обаче, се оказва неуспешен. Баретата като по чудо оцелява след разстрелът пред Съдебната палата, а Росен Драгнев моментално е привикан в МВР като основен заподозрян. Липсата на доказателства и факта, че е прокурорски свидетел го измъкват от пандиза.

loading...

Be the first to comment on "Ето кой и защо стреля по Златко Баретата на 29.01.2013 година"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*