Горещи новини

Ето КОЛКО и КОЙ плаща на българите да носят бради и бурки в Пазарджик!

Носене на бурка

Бурки и бради у нас се носят срещу заплащане. Това твърди източник на bTV, който разкри кои са първите бойци от България в редиците на „Ислямска държава”. Експертите са скептични, че хора от ромския квартал в Пазарджик са влезли в редиците на ислямистите. За финансирането на радикалните идеи сред мюсюлманите у нас обаче, има обяснение. Всеки месец ревностните мюсюлмани в ромския квартал в Пазарджик получават пари, твърди източник на bTV, пожелал анонимност. Според него пари взимат и мъжете, и жените. По думите му за бурка се плаща по 600 лв, за брада по 300 лв.

Той разказва, че парите идват от Кьолн и се разпределят по райони и че става въпрос за много големи суми, за да се ислямизира България. Парите се изпращат в Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Пловдив, Смолян, твърди източникът ни.

Според професор Йордан Пеев водещият мотив за носенето на бурки в Пазарджик не е религиозен. Припомня, че преди да се забулят, повечето жени в квартала са били ревностни християнки. „След като се намеси ислямската пропаганда, която има казва: „Не е нужно много да работите, а да носите бради и бурки, и затова ще ви плащаме“ – съвсем нормалното е по-лесното – от финансова гледна точка”, обясни проф. Йордан Пеев.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Ето КОЛКО и КОЙ плаща на българите да носят бради и бурки в Пазарджик!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*