Горещи новини

За всички може, за ЦСКА НЕ! Хванаха БФС в нарушение! По закон армейците трябва да са в Б група! Вижте защо

Вижте как БФС не позволява на ЦСКА да се върне в Б групаСъщите процедурни хватки за армейците са забранени.

Преди броени минути адвокатът по спортно право Георги Градев сподели на профила си любопитна информация, от която става ясно, че на армейците неправомерно им е забранено да регистрират играчите си в новото дружество. Той даде за пример „сливането“ между Мастер Бургас и Нефтохимик 1962. Допуснати са десетки гафове от страна на БФС и не са спазени редица нормативи и правила.

Първият гаф, който са допуснали от министерството е факта, че нито Мастер Бургас, нито Нефтохимик са били регистрирани като спортни клубове и членове на БФС към Министерството на спорта. Липсата на такава регистрация НЕ ПОЗВОЛЯВА участие в професионалният футбол. Другата нередност, за която информира Георги Градев, е свързана с новото  ЕАД, което мигновено поема лиценза на Мастер Бургас. По закон и нормативна уредба това няма как да се случи и всяко ново дружество трябва да започне от Б ОФГ. Третият сериозен гад, който допускат от футболната централа е свързан с това, че новото обединено дружество наследява историята, емблемата, успехите и всичко останало на фалиралият клуб Нефтохимик 1962 година, който е изпратен да се състезава в Б ОФГ.

Видно е, че за едни може, а за други…или по-скоро за всички може, но само за ЦСКА НЕ. Припомняме ви, че на няколко пъти юристите на Гриша Ганчев предложиха напълно законови и съобразени с нормативната уредба на БФС процедурни хватки, чрез които да бъде сменено АД-то на армейците, но от футболната централа категорично отказаха да позволят подобно нещо.

loading...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*