Горещи новини

Знак от Бога!? 48 щъркела покриха строящия се покрив на църква в Катунци навръх Света Богородица!

Щъркели върху църква

Жителите на село Катунци станаха свидетели на нещо невероятно, което приеха за знак от Бога. В навечерието на един от най-светлите празници – Света Богородица, върху строящия се таван на храма кацнаха 48 щъркела!

„Тук съм роден, тук живея. Такова чудо в селото не се е случвало. Обиколил съм много църкви и храмове в страната и чужбина. За мен това е Божие поверие”, заяви екскметът на Катунци Георги Коцев, цитиран от „Струма“.
Снимка: Струма БГ

Снимка: Струма БГ

„Това се случи в навечерието на най-тачения християнски празник Света Богородица. За нас, жителите на селото, това е послание, че църквата след близо десет години строителство трябва да се покрие и да посреща миряни. 48 щъркела се събират за първи път в Катунци, преди да отлетят на юг. Аз не помня досега в селото да е имало повече от 5-6 щъркела”, споделя дядо Велик. „Досега църквата не е завършена заради финансови проблеми, но през последната година строителството бе възобновено. Този Божи знак, който ни дадоха щъркелите, е предсказание, че идва краят и покривът трябва да бъде завършен“.
„Всеки жител на Катунци, станал свидетел на кацането на щъркели на покрива на църквата, го е приел като Божи дар. Ако не покрием църквата до края на годината, има вероятност да се разруши досега построеното”, посочва Коцев.

loading...

Be the first to comment on "Знак от Бога!? 48 щъркела покриха строящия се покрив на църква в Катунци навръх Света Богородица!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*