Горещи новини

Какво се случва? Български онлайн магазин продава кукла-фередже

Пуснаха кукла Фередже на пазараКукла Фередже взриви пазара за детски играчки.

Бдителни читатели на BGNEWS168 забелязаха, че в популярен български детски онлайн магазин, се продават кукли с фереджета. Става ли дума за пропаганда или няма нищо нередно в това, се питат хората?

Антропологът Харалан Александров коментира, че най-вероятно от онлайн магазина не искат да внесат етническо напрежение, а да продадат различна стока. Той сподели, че щял да се притесни, ако лицето на куклата „Николета“ е било изцяло забулено и се вижда само лицето. Според него не по-малко скандални са пластмасовите играчки Барби, които са с ултра къси минижупи.

Това създава един стандарт на добрата жена, която носи белезите на своята културна група. И критиката към този модел на възпитание, към този модел на социализация, разбира се, е че тя ограничава избора. Че тя не позволява да направиш свободен избор“, каза още Александров.

Преди време на европейския пазар и в САЩ беше пусната кукла Барби с бурка, която предизвика сериозни разногласия сред родителите. На гърба на кутията с описанието на куклата Николета пише, че тя иска да развие чувството за обич и междуличностната интелигентност в децата.

loading...

Be the first to comment on "Какво се случва? Български онлайн магазин продава кукла-фередже"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*