Горещи новини

Как да подредим дома си според правилата на Фън Шуй

Фън Шуй съветиНяколко съвета за Фън Шуй.

Всички сме чували за древната азиатска система за балансиране на енергията в дома ни. Тя ни учи да намерим перфектното съотношение между „добро и лошото“ – „Ин и Ян“. Според китайската философия, голямо значение върху енергията, която витае около нас оказват предметите и тяхната подредба. Ето няколко фън шуй съвета за подреждане и декориране, които ще помогнат за навлизането на добрата Чи (енергия) в дома ви.

Разчистете пътя до входната врата

Не пречете на „доброто Чи“ да влезе през вратата на дома ви. В това число дори обувките могат да се нарушат баланса в дома ви. Добре е да поставите пред входната си врата „кучетата Фу“ (статуетки), които ще предпазят дома и бизнеса ви от лоша енергия и нечисти помисли. Ако нямате място пред вратата, може да ги поставите от вътрешната страна.

Как да подредим дома си според Фън Шуй

Ето една примерна диаграма.

Отваряйте прозорците си всеки ден

Добрата Чи няма да влезе в никой дом, който е постоянно затворен. Затова е желателно да отваряте прозорците си всеки ден, за да влиза светлина и чист въздух в дома ви. Цветя, които имат тръни или шипове – вън от дома. Ако имате двор или градина – може да ги сложите там, но в никакъв случай в жилището ви. Според древната китайска филосовия, те ще изгонят добрата Чи. Саксийните цветя с кръгли листа са „препоръчителните“, които ще поканят добрата Чи у вас.

Купете си аквариум

Вярва се, че добрата Чи е привличана от водата. Едно от подходящите места за поставянето му е точно срещу входната врата. Други – югоизток – за благополучие; югозапад – за добър брак; изток – за здраве; запад – за добри приятели; север – за добра кариера; североизток – за добро образование.

Какво да бъде разположението на стаите според Фън Шуй

Ако в момента изготвяте проект с това как да изглежда дома ви и кое помещение за какво да бъде използвано, то трябва да знаете, че кухнята не трябва да е точно срещу банята, не трябва също да се намира в предната част на къщата. Най-доброто място за нея е по средата на къщата или апартамента.

Други важни правила за Фън Шуй

Не трябва да смесвате елементите огън и вода. Поради тази причина уреди, като хладилник, пералня и миялна не трябва да бъдат „един към друг“ с готварската печка, например. Според Фън Шуй е лош късмет да поставите огледала в спалнята, които да отразяват вашето легло, където си почивате. Можете да ги сложите в банята, на вратата на гардероба и в кухнята. Когато избирате мебели за дома си, избирайте такива с обли ъгли. Смята се, че ъгловатите и тези с множество ръбове „подтискат енергията“.

loading...

1 коментар on "Как да подредим дома си според правилата на Фън Шуй"

  1. Уважаеми администратори, трябва да Ви разочаровам – попаднали сте на много лош източник. Неизвестният автор дори не знае коя триграма къде седи, една липсва, а друга се повтаря.
    Щом това не знае, няма смисъл да се чете неговия текст.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*