Горещи новини

Краят на Ислямска държава е близо! Турция и Русия обединяват силите си!

Русия и Турция обединяват усилия срещу ИДТурция предложи сътрудничество на Русия за действия срещу Ислямска държава

От няколко дни Русия нанася тежки въздушни удари срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“. Спекулира се, че войската на Владимир Путин подготвя и сухоземна атака в Сирия, като руските военни ще се слеят със сирийските под формата на „доброволци“. По този начин ще бъде избегнат конфликта с НАТО и останалите държави от Европа и света, които са против намесата на Русия в Сирия.

Преди броени минути стана ясно, че Министерството на отбраната на Турция  е изпратило предложение към руските си колеги да бъде обсъдено евентуалното взаимодействие между двете страни при атака срещу Ислямска държава на територията на Сирия.

Генерал-майор Игор Конашенков потвърди тази информация и разкри, че са обсъждани въпроси за изпълнението на бойните задачи на руската авиационна група за унищожаване на групировката „Ислямска държава“ на територията на Сирия“. По този начин се опроверга информацията, че Турция е бясна на Русия за нарушаването на въздушното й пространство и, че подготвя контраудар срещу своеволията на източната страна.

loading...

Be the first to comment on "Краят на Ислямска държава е близо! Турция и Русия обединяват силите си!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*