Горещи новини

Лъсна най-строго пазената тайна от миналото на Тодор Живков

Голямата тайна на Тодор Живков

Тодор Живков лъжел, че е юрист по образование

Тодор Живков едвам е завършил средното си образование! При това чак на 31 години! Приживе бившият първи многократно се е опитвал да се изкара по-учен, отколкото всъщност е бил, и неведнъж е изтъквал, че е завършил право. А истината е, че той едва е успял да вземе диплома за средно образование, при това много по-късно, отколкото е по-принцип.

През 1938 година бъдещата му съпруга Мара Малеева – докторка по професия, недоволства, че мъжът й няма дори тапия за средно. Настоява Живков да не я срами – да се запише в гимназия и да завърши образованието си.

Повлиян от половинката си, Тато подава документи в Трета мъжка. На приравнителните изпити изкарва ниски оценки и няма как да бъде пуснат до матура. По-късно с Мара се премества в с. Дъскот и решава да се пробва и в павликенската гимназия „Бачо Киро“. Там първия път не му дават да се яви на зрелостен изпит, защото има нередности в документите му. По същата причина няколко месеца по-късно бъдещият Първи е отрязан и от поправителната сесия.

Едва през 1942 г., когато Живков вече е на 31 г., той все пак успява да се сдобие със заветната тапия за средно образование. Дипломата му е издадена от софийската Трета мъжка гимназия на 12 юни. Странното е, че тази дата се пада Петровден, официално неработен преди 9 септември, разказва Недев. Затова мнозина се чудят дали документът за завършено средно образование не е издаден по втория начин. Защото трудно някой държавен чиновник ще се юрне да вади диплома на Живков в празник.

Според приближените на Живков съществуват сериозни подозрения, че за зрелостното си свидетелство той е получил помощ от легендарния шеф на тогавашната тайна полиция Никола Гешев. Топ ченгето, от което на комунистите в царска България им се изправят косите, чат-пат върши подобни услуги на най-качествените си информатори. Така че не е изключено Гешев да се е обадил в школото и набързо да е уредил средното образование на Живков. За бившия Първи открай време се мълви, че е бил агент на знаменития полицейски началник, пише „България днес“

Източник: БРАДВА.БГ

loading...

4 Коментари on "Лъсна най-строго пазената тайна от миналото на Тодор Живков"

  1. Много глупава статия. Този който я е писал е голям олигофрен.

  2. Петровден е бил на 12 ЮЛИ И НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ

  3. Китайеца | 01.12.2016 at 5:28 | Отговор

    Сегашните инат по 2-3 висши дипломи, а накъде води страната. При бай Тошо – със съмнителна диплома за средно образование, не можем да отречем, че имаше работа и дори пенсионерите имаше какво да ядат.

  4. Цоньо Цонев tsonev22abv.bg | 10.01.2017 at 14:57 | Отговор

    Сега след толкова години от както го няма можете да пишета каквото си искате на него му е през х..я

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*