Горещи новини

Любимите храни на децата от 90-те! Циганска баница, яйце на вестник и….

Любимите ни храни от детството

Нищо не може да се сравни с вкуса от детството, моментите на село, когато баба ни приготвяше вкусни гозби. И странно, но любимите ни храни изобщо не изискваха невероятни кулинарни умения, нито пък екзотични продукти, напротив! Бяха ни достатъчни ръцете на баба и няколко зеленчука от градината.

Нека си припомним за любимите забравени гозби от нашето детство.

Яйце на вестник

Яйце на вестник

Яйце на вестник

По-безвредният вариант е върху хартия, която не съдържа мастило, но няма какво да си кривим душата – яйцата на вестник са просто неповторими! Приготвени върху печката на дърва и поръсени със соли и червен пипер… без да се усетим изяждахме и прегорялата хартия отдолу.

Попара от чай, сирене, хляб, захар и масло

Попара

Любимата закуска! Никога няма да забравим моментите, когато отваряйки очи рано сутрин, липовият чай вече се вареше в чайника на печката и попарата ни чакаше на масата. Цялата къща миришеше на липа, а ние нямахме търпение да закусим и да изтичаме на поляната, където започваше поредният безгрижен ден. Не, няма да забравим аромата на попарата от чай – това е мириса на ваканцията!

Лютика

Liutika

Помните ли лютиката на баба? Топяхме селския хляб в нея и си мислехме, че на този свят няма нищо по-вкусно.

Циганска баница

Ciganska banica

Най-обичаната следобедна закуска. Правехме си я, докато гледахме „Милион и едно желания“ или докато баба и дядо бяха заети в градината или събираха сеното.

Към тях можем да добавим още филиите със сирене и лютеница; мекиците на баба; филиите с олио и червен пипер.

Очакваме да ни припомните за още куп забравени, но много любими гозби от детството, които все по-рядко се сещаме да си приготвим. Нека заедно за миг си върнем онзи вкус на безгрижие!

Източник: чарка.com

loading...

Be the first to comment on "Любимите храни на децата от 90-те! Циганска баница, яйце на вестник и…."

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*