Горещи новини

Много лоши новини за Митьо Очите!

Много лоши новини за Митьо Очите

Само за година държавата е отнела незаконно имущество на стойност 20 милиона лева. Според последната законодателна промяна една трета от конфискуваното ще отива за социални нужди.

Шеста година луксозната някога къща на наркобоса Димитър Желязков-Очите в центъра на Сунгурларе е пуста, съобщава Би Ти Ви. Преди държавата да конфискува имота, роднините му си прибраха всичко ценно, включително дограмата на прозорците. До днес общината не е успяла да я продаде, но вече знае за какво ще използва парите.

„Най-напред за детски градини, подпомагане на детски градини, и не на последно място подпомагане на двата дома за стари хора. Най-вече за Дома в Славянци, където са стари хора с деменция, положението там е много сериозно”, обясни зам.-кметът на общината Дияна Гурева.

Догодина НАП ще направи нова оценка на къщата и нов опит да я продаде.

„В Италия, когато се отнеме един имот, се слагат едни огромни табели – отнето от мафията, т.е. всеки гражданин като се движи, я вижда”, каза Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и допълни: „Може би в нашия случай е малко екстравагантно да слагаме табели, но да има видимост, това което вършим”.

Други конфискувани имоти на Митьо Очите и Ванко 1 – в Бургас и Пловдив, вече се използват в обществен интерес от две правителствени агенции.

За последните 12 месеца има осем заведени дела за наказателна конфискация и нито едно от тях не е отхвърлено.

Източник: bradva.bg

loading...

Be the first to comment on "Много лоши новини за Митьо Очите!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*