Горещи новини

Най-силният мъж в САЩ е….БЪЛГАРИН!

Димитър Саватинов е най-силния мъж в САЩРоденият в Гоце Делчев спечели приза за втори път.

Състезанието по вдигане на тежести в САЩ, което трябва да определи най-силния мъж в щатите за 2015 година беше спечелено от българин – Димитър Саватинов. Всъщност той печели за втори път това състезание. Роденият в Гоце Делчев оказа отлична физическа форма и успя да победи. Ето какво заяви в ефир на Дарик радио след победата:

„Добре се чувствам от този успех, радвам се, че успях да спечеля титлата пак. Само трима души в Америка са успели да спечелят титлата повече от веднъж, това ме направи четвъртият човек, успял да го постигне. Надявам се да мога и догодина да спечеля и да съм единственият, който е взел титлата три пъти един след друг“.

„Винаги ми е харесвало да вдигам тежести, но в Гоце Делчев нямаше други спортове и започнах да се занимавам с борба. Занимавах се 8 години с този спорт в Гоце Делчев и продължих даже и в казармата. След това реших да се преместя в София и там се занимавах с вдигане на тежести и малко борба. Запознах се с приятели, които ме поканиха да работя в циркова трупа, с която започнахме да пътуваме по света. И така през 2006 г. дойдохме да работим в САЩ. Тук започнах да се занимавам със стронгмен спорт през 2009 г. и оттогава гледам да имам по-добри и по-добри постижения“, допълва най-силният мъж на Америка.

loading...

Be the first to comment on "Най-силният мъж в САЩ е….БЪЛГАРИН!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*