Горещи новини

Наркобос обявен за международно издирване се прибра тайно в България

Наркобос се завърна в България

Издирван по цял свят наркобос тихомълком се е завърнал в София, показа проверка на „България Днес“. Под носа на ченгета и спецпрокурори свързаният с контрабандните канали на ДС Людмил Герасков преспокойно си обикаля из София по бизнес дела.Съдружник в една от фирмите на Герасков е и друг международен аферист – Атанас Спасов. През последните години неговото име е замесено в множество международни схеми за трафик на дрога. Според изявления на ченгета от Гърция, Холандия и Испания именно Спасов е босът на наркоканалите. В повечето случаи като негов пръв помощник или съдружник се споменава името на Людмил Герасков.

Людмил Герасков, Снимка: в. България днес

Последната им известна афера е опитът за пренасяне на 14.5 тона хашиш от Мароко през България до Белгия и Холандия. Рекордното количество дрога бе заловено при проведена от ГДБОП операция с кодово име „Сахара“. Тя стартира, след като на първи юли 2012 г. по случайност на ГКПП Ферибот във Видин е заловен камион с 4.5 тона хашиш. Антимафиотите веднага почват разследване и четири дни по-късно атакуват склад в софийското село Мировяне. Там са открити още 12 тона от дрогата. При разпитите на свидетели се изяснява, че хашишът е произведен в Мароко и натоварен на специално наетия кораб „Оушън лайън“. Пратката акостира в Бургас безпроблемно и по план е трябвало да стигне с камиони до Белгия.

След залавянето на дрогата от ГДБОП свикаха специална пресконференция. На нея бе обявено, че организатори на впечатляващия канал са Атанас Спасов и Людмил Герасков, чиято дясна ръка е синът му Бойко Герасков.

В суматохата около акцията Гераскови успяват да духнат в чужбина, а информация за Спасов не е обявена.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Наркобос обявен за международно издирване се прибра тайно в България"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*