Горещи новини

Немислимото се случи! Тайсън Фюри детронира Кличко от трона

Фюри детронира КличкоИмаме нов световен шампион! Кличко сдаде титлите на Фюри.

След 9 години доминация на боксовия ринг, Владимир Кличко сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO. Великобританецът Тайсън Фюри успя да сътвори немислимото и свали украинецът от трона. Двубоят продължи 12 рунда, като победителят беше определен с единодушно съдийско решение – 115-112, 115-112, 116-111.

Още от първия рунд Тайсън Фюри подсказа какво предстои да се случи на ринга. Той умело използваше най-голямото си оръжие – бързия ляв прав. Освен това британецът си позволи на няколко пъти да провокира своя опонент като слагаше дългите си ръце зад гърба, като по този начин го приканваше да спре да се защитава.

Първите четири рунда бяха по-скоро „опознавателни“. Истинският бой започна от петия рунд, когато Тайсън Фюри нанесе няколко много тежки удара на Владимир Кличко, но не успя да го повали на земята. Украинецът отвърна с няколко точни попадения, но също не успя да свали своя опонент. В деветия рунд Тайсън Фюри заигра още по-остро и разкрепостено. При един от ударите си успя сериозно да разклати Кличко, но украинецът се задържа на крака. Следващите два рунда продължиха с доминация на британеца, който продължаваше да пласира по-добри и удари от Кличко. Инициативата беше изцяло в него, докато Кличко предимно се бранеше. Едва в последния рунд Владимир Кличко, се опита да обърне нещата, но това не беше достатъчно, за да промени съдийските решения, които бяха категорични – 3:0 в полза на Фюри!

loading...

Be the first to comment on "Немислимото се случи! Тайсън Фюри детронира Кличко от трона"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*