Горещи новини

Новата наркосхема на пазара в България ще ви изуми! Вижте как вървят цените!

Ето новата схема на наркопазара в България

Най-новият хит в момента в зимните ни курорти е викачи пред кръчмите да ни продават дрога. Докато уж приканват туристите да опитат манджите на заведението, те пласират ударно кокаин, амфети, екстази с лого на зайчета и листенца.

Това разкриха криминалисти, цитирани от „Телеграф“. По оперативни данни викачите-пласьори вече са окупирали Банско, Пампорово, Боровец и Разлог. Официалното откриване на сезона е в събота.

„След ареста на Божо Кравата и Слънцето, нов наркоиграч опитва да завземе пазара в Банско в момента. Засякохме, че това е Наско Гаргата, който наскоро излезе от ареста уж защото е болен“, разказаха антимафиоти от ГДБОП.

По думите им обаче в региона на Банско хората, които държат монопола върху наркобизнеса са бандити с прякорите Джипсовете. „Те дерат такса „спокойствие“ от всички, които пласират на тяхна територия, точно както Митьо Очите правеше в Бургас и Несебър“, допълниха спецченегатата.

Схемата

Викачите-дилъри са млади момчета между 20 и 30 г. Не са от региона, а от София, Бургас, Варна и Благоевград. По оперативни данни, собствениците на заведенията, в които работят, отлично знаят какво още правят, докато привикват туристите. Единствената уговорка, била да не се пласира дрогата вътре в кръчмата. „Викачите са от периферията на вече разбитите банди на Божо Кравата и Иван Слънцето. Те си знаят схемата-лятото са на морето, зимата в Банско. Предлагат кокаин, амфети, екстази, което е с лого на зайчето на плейбой, с листенца или ромб. Има и хапчета само в различни цветове“, обясниха антимафиоти.

Печалба

Дилърите, които ползват прикритието на викачи, печелят по минимум 100 лв. на ден чисто от продадените дози. Принципът им на работа бил да си заделят процент от цената на дрогата, който бил предварително уговорен с босовете им. По оперативни данни всеки дилър успявал да пласира по минимум 10 дози на ден, които били основно от екстази и амфети. „Този зимен сезон още не е започнал ударно, но се забелязва, че тревата не върви толкова, търси се синтетика и кока“, коментираха антимафиоти.

Босове

Босовете, които отговарят за престъпния бизнес в региона на Банско, са познати като Джипсовете, обясниха високопоставен източници от МВР. Те действали по модела на Митьо Очите в Бургас. „Дерат такса „благословия“ от всички, които продават наркотици, крадат коли, правят взломове в стаи на хотели, от всичко. Никога обаче не пипат лично“, издадоха от ГДБОП. Преди около седмица те засекли, че столичния наркоиграч Наско Гаргата е опитал да вземе благословията на Джипсовете, за да зарежда Банско с наркотици през този зимен сезон, но не бил единствен по веригата. „След като ударихме Божо Кравата и прибрахме Слънцето, остана празно място на пазара. В момента няколко човека опитват да се наместят там, но все още текат преговори“, допълниха спецченгета. По думите им Гаргата бил свързан основно с люлинските бандити в София, а гръб му бил друг играч в наркобизнеса-Радо Ланчето. От броени дни обаче той пробвал да привлича към групата си изпаднали дилъри от групата на Слънцето, като договарял наркотика на едро да се доставя от точно определена групировка.

20 лв. за „зайче“, 30 за амфети

Кокаина се пласира в зимните курорти по 140 лв. на грам, но той е за т.нар. случайни клиенти. Качеството му е в няколко пъти по-ниско от това, което се предлага за 160 лв. на доза на ВИП клиенти. Екстазито върви по 10-20 лв. за „зайче“, а амфетите между 20 и 30 лв. на грам, разказаха разследващи. „Викачите-пласьори са добре обучени. Те разпознават клиентите, които търсят и наркотици. Предлагат им и трева, но не на цигара, а на грамаж, вече да си я правят каквото искат. Тарифата е 30 лв.“, допълниха ченгета.

Източник: bradva.bg

loading...

Be the first to comment on "Новата наркосхема на пазара в България ще ви изуми! Вижте как вървят цените!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*