Горещи новини

Отслабване чрез масаж на 5 точки. Кои са те?

Отслабване с акупресураОтслабнете лесно, масажирайки тези 5 точки

Понякога диетите не вършат работа, нито спортуването е достатъчно ефикасно, за да ни направят по-слаби, отколкото сега. За да се сдобием с желаната фигура е добре да комбинираме режимът ни на хранене и спорт с малко.. масаж.

Точковият масаж е стар, но ефикасен метод за намаляване на апетита, които може да приложим и сами на себе си, или да се обърнем към специалист на акупресура.

С масаж на само 5 биоактивни точки от тялото си, може да постигнем ускоряване на обмяната на вещества в организма за секунди.

„Лекува“ и „Фрамар“ ни помагат да разберем за същноста им. Ето ги и тях:

1. ТОЧКА „ДУЙ-ДУАН“ (ЗСМ 27)

Това е една от главните точки за намаляване на апетита. Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.

2. ТОЧКА „АПЕТИТ”

Друга изключително важна точка, влияеща върху апетита и чувството за глад, се намира в областта на ухото. В нашето тяло има над 200 биологично активни точки, стимулацията на които подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата. Именно на този принцип точки като тази влияят върху процесите в нашето тяло и могат да ни помогнат за контрола на работата на храносмилателната система и метаболизма. Тази точка се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Може да масажирате тази точка винаги, когато усещате глад.

3. ТОЧКА “ЦЮЙ-ЧИ” (ДЧ 11)

Тази точка е част от меридиана на дебелото черво, който е отговорен  за преработването на храната и отвеждането на отпадъците от организма. За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката. Внимателно масажирайте тази точка, обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Ежедневното стимулиране на тази точка способства за подобряване на работата на дебелото черво и храносмилателната система.

4. ТОЧКА “ЦЗУ-САН-ЛИ”   – „точка на дълголетието“

Изключително важна точка за цялостното здраве, чрез която се повлиява работата на отделителната, храносмилателната и половата система. За да я намерите поставете дланта  си хоризонтално под капачката на коляното. Така точката ще се намира в края на малкия пръст, между големия и малкия пищял. Масажирайте точката за 1 минута всеки ден. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.

5. ТОЧКА “ЛОУ-ГУ” (ДП 7)

Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето.

Масажирайте последните две точки не повече от минута всеки ден. При проява на неприятни усещания по време на терапията, преустановете масажа.

loading...

Be the first to comment on "Отслабване чрез масаж на 5 точки. Кои са те?"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*