Горещи новини

Потрес! Вижте на какво учат децата ни! Урок за сандвичите на МакДоналдс в учебниците за 4 клас

Учебник и МакДоналдс

Урок на тема хамбургери и изброяване на имена на вериги за бързо хранене има в учебник за 10-годишни деца. Фейсбук избухна: върху тяхното съзнание може да бъде повлияно твърде лесно, предвид деликатната им възраст.

Кои са основните съставки на хамбургера, коя от веригите за бързо хранене не е включена в предварително прочетен текст и как изобщо са попаднали имената на тези вериги в учебник за IV клас?

Тези въпроси изникнаха, след като журналистът Мартин Карбовски публикува снимка от учебника в социалната мрежа „Фейсбук“:

bugergi

Освен всичко друго, в долния десен ъгъл на страницата ясно се вижда и цяла интернет страница -Hamburger.bg, в която вдясно има снимки на хамбургери с марките на „Бургер кинг“ и „Макдоналдс“.

Недоволството е масово, като за снимката са реагирали близо 5000 души, а споделилите тревожния материал – близо 3000 души.

Повечето хора са масово недоволни, като един от коментарите дори гласи:
„Това повече ми прилича не на урок, а на викторина с награди, осигурени от „Макдоналдс“,

Все пак има и мнения, че в този урок няма нищо лошо, след като е обяснено, че сандвичите не са здравословни.

Въпросът обаче е защо има такова продуктово позициониране в учебник за 10-годишни деца, върху чието съзнание може да бъде повлияно твърде лесно, предвид деликатната им възраст?

loading...

Be the first to comment on "Потрес! Вижте на какво учат децата ни! Урок за сандвичите на МакДоналдс в учебниците за 4 клас"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*