Горещи новини

По 1 милиард долара на година губел Пабло Ескобар! Били изяждани от плъхове и гризачи

Пабло Ескобар губел по 1 милиард на година заради плъховеНа колумбиеца не му правило впечатление.

Пабло Ескобар е една от най-колоритните личности в ъндърграунда. Всеизвестният наркодилър е определен за най-богатия човек на света от списание Форбс през 80-те години, но малко известен факт е, че колумбийският мафиот е губел по 1 милиард долара на година, защото банкотите прогнивали или били изяждани от плъхове. Ескобар криел своето богатство под земята или в изоставени складове. Следствие на влагата банкотите се разлагали и ставали негодни за употреба.

„Пабло печелеше страшно много пари от кокаин. На година по 20 милиарда долара. Той смяташе за изгубени около 10 % от тях, защото биваха изяждани от плъховете, разлагаха се от влагата или просто изчезваха.“, разкрива един от неговите братя Роберто Ескобар.

Друг любопитен факт около особата на Пабло Ескобар, е, че той си купува специален самолет, с който да си пренася парите. Той се сдобил с малък самолет, който можел да пренася по 10 милиона долара кеш. Впоследствие си закупува по-голям частен самолет Лиърджет, който е значително по-бърз и може да побере много повече пари. С него е превозвал по 100 милиона долара от Колумбия до САЩ и обратно.

Пабло Ескобар изключително много обичал своя квартал Меделин. В него той е израснал като обикновено момче и след като се замогва осигурява храна на бедните, строи паркове и футболни игрища и дори построява малък квартал с 450 жилища, в които да живеят най-бедните хора. Винаги раздавал пари на случайни хора, когато се връщал в Меделин по работа или задачи.

loading...

1 коментар on "По 1 милиард долара на година губел Пабло Ескобар! Били изяждани от плъхове и гризачи"

  1. На майка ви таткото | 29.12.2015 at 11:49 | Отговор

    Айде сега, раздавал пари на случайни хора,строил им жилища…много позитивен герой. А колко е разстрелял, отровил, убил с дрога и куршуми? По българска куха традиция превъзнасяте един наркотрафикант. Да ви шибат анадолските позитивни манафи и вас и Пабло Ескобар 🙂

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*