Горещи новини

Практични съвети при пролетно почистване на дома

Съвети за пролетно почистване

Снегът и ледът се топят, но жестоките бури през зимата са оставили следи в дворовете в цялата страна и сега има нужда от основно пролетно почистване на апартамент или жилище. Ето няколко добри идеи за това как да направите почистването.

  1. Премахване на боклуците.

Ако през зимата е имало непрекъснатото вятър, дъжд и сняг, то от дърветата има много счупени  и паднали клони, листа и разпръснати пръчки. Задължително след стопяването на снега трябва да организирате почистването на двора, за да можете да подготвите градината си за пролетна обработка.

  1. Съберете мъртвите листа и клонки.

Миналогодишните листа ще направят образуват компост, но не и ако пречат на тревата да бъде огрявана от слънчевата светлина.

  1. Режете и подреждайте.

Подрежете внимателно дворните храсти и живия плет, както и всички трайни насаждения, които изглеждат пообрасли. Подстригването на всички повредени клони и пръчки, които можете да достигнете, трябва да обработите с професионална резачка за дърво. Така няма да си създавате допълнителни проблеми.

  1. Планирайте озеленяването и подреждането на цветната градина. Ако сте решили да правите някакви промени в настоящото си озеленяване, направете скица на вашата морава, показваща какъв вид дървета, храсти или растения искате да добавите. Дори и запалените градинари е добре да се консултират с градинар или озеленител преди да се правят окончателни решения или покупки.

  1. Започнете засаждането.

Проверете датите на засаждане на новите растения, които сте предвидили за садене. Всички растения, дървета или храсти могат да бъдат засадени през пролетта.

Ако всичко това ви се струва изключително сложно, извикайте хамалите. Те имат необходимата техника и опит в почистването на дворовете, изрязването на излишните клони, косенето на тревата и дори засаждането.

Ако не сте сигурни в уменията си, оставете всичко в техните ръце. Те ще почистят и подготвят двора ви за новия сезон. Вие само ще трябва да се погрижите за  засаждането на новите растения и плана за тяхното подреждане.

loading...

Be the first to comment on "Практични съвети при пролетно почистване на дома"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*