Горещи новини

Приготви вкусен тутманик по традиционна бабина рецепта! СНИМКИ И ВИДЕО

Рецепта за тутманикПриготви си вкусен тутманик по традиционна бабина рецепта.

Едва ли има българин, който да не обожава традиционните бабини рецепти. Всички с носталгия си спомняме за неповторимо вкусните мекички, топъл домашен хляб, сладка, банички и други вкусотии, които ни приготвят нашите баби.

Знаем, че по-вкусно от манджите на баба няма. Дори ястията на майстор готвач от ранга на Гордън Шамуей не могат да се доближат до блаженството, с което си похапваме от бабините вкусотии. Въпреки това, искаме да ви покажем как може да си направите вкусен домашен тутманик по традиционна българска рецепта, която се предава от поколения наред – от баба на внуче! Ето какви продукти ще ви бъдат необходими за нейното приготвяне:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 чаена ч. прясно мляко
1 чаена л. сода
1 пакетче суха мая
1 суп. л. захар
1 чаена л. сол
500-700 грама брашно
100 грама масло
350-400 грама сирене

Начин на приготвяне:

Разтворете маята във вода и добавете захарта към нея. Изчакайте известно време, докато се надуе. Дотогава може да се заемете с приготвянето на тестото. Замесете го с посочените продукти с изключение на сиренето и маслото. Оставете го да втаса в продължение на 30-40 минути. След като втаса, разделете го на три топки и от всяка една направете по 3 кори във формата на правоъгълник. Вземете подходяща тава, намажете я с олио и поставете върху нея първата кора. Намажете я с масло, поръсете със сирене и я завийте във формата на руло. Така процедирате с всички кори. След което разрежете рулото на малки парчета и ги наредете в тавата. Оставете достатъчно разстояние между тях, защото ще увеличат обема си. Намажете с разбитите жълтъци и сложете да се пекат в предварително загрятата фурна. Поне 20-30 минути на 200 градуса. След като го извадите от фурната, поръсете с няколко капки вода и го завийте с кърпа. Оставете го така за 10-15 минути.

loading...

Be the first to comment on "Приготви вкусен тутманик по традиционна бабина рецепта! СНИМКИ И ВИДЕО"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*