Горещи новини

Разследващите убийството на Георги разкриха, че са допуснали голям гаф

1488137804-1

Две са били основните версии, по които са работили полицаите, разследвали убийството на Георги в Борисовата градина – любовна драма и грабеж. Веднага след убийството водещата е любовната свада. И не само заради възрастта на 15-годишната жертва, обясняват от полицията.

“Още в първите часове имаше съученици на Лора, приятелката на Георги, които трябваше да бъдат проверени веднага. Имаше едно момче, което беше заподозряно в първите часове от класа на Лора и търсихме там саморазправа по момчешки”, обясни водещият разследването Владимир Тошев пред bTV.

„Имахме едно движение на бягащото момче към джоба му, първоначално го разгадахме като прибиране на вещ и така предположихме, че си е прибрал ножа. Тези неща може би обясняват факта, че не го намерихме в началото”, каза Тошев.След събирането на видеозаписите от близките камери полицията попада на още една заблуда.

Тогава излизат справките на всички мобилни оператори. Според тях телефонът на задържания Йоан е бил близо до пейката. Стига се и до най-сложната експертиза.

„Попитахме експертите дали могат да ни върнат през 5 секунди къде се е намирало лицето с тази скорост на придвижване. Резултатът е малко след като Георги затваря телефона. В секундите, които по безспорен начин сме констатирали, че е намушкан Георги, Йоан Матев се намира там”, поясни разследващият.

Голяма част от информацията все още не е стигнала до полицията.

„Доста хора са го разпознали. Някои деца, съученици са направили опит да кажат, информацията е останала в семействата”, каза Тошев.

Стана ясно, че директорката на училището, в което 17-годишният тогава Йоан е учел, също е знаела. Тя обаче запази мълчание и днес.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Разследващите убийството на Георги разкриха, че са допуснали голям гаф"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*