Горещи новини

РЕШЕНО! Спират дизеловите автомобили през 2018 година!

germaniq-iska-ot-2030-g-es-da-zabrani-puskaneto-v-eksploataciq-na-avtomobili-na-benzin-i-dizel-405431

Горната камара на германския парламент (Бундесрат) предлага от 2018 година да не се пускат в експлоатация нови автомобили с дизелови двигатели, съобщава днес германското седмично списание „Шпигел“, цитирано от ТАСС. В проектозакона се призовава Европейската комисия да преразгледа съществуващата практика на облагане с данъци и събиране на такси в автотранспорта, за да се стимулира преходът към по-екологично чист транспорт.

Според Бундесрата това трябва да стане по такъв начин, че не по-късно от 2020 година в целия Европейски съюз в експлоатация да се пускат само автомобили, които не изхвърлят в атмосферата вредни газове. Намаляването на отделяните вредни газове от традиционните автомобили е една от решаващите стъпки за изпълнение на Парижкото споразумението за климата. До 2025 година Германия трябва да намали изхвърляния в атмосферата въглероден диоксид с 95 процента.

Преходът към електромобили в Германия обаче става бавно. Както отбелязва „Шпигел“ даже субсидиите за покупката на такива автомобили не дават резултат. Според експерти ситуацията е такава не само защото шофьорите предпочитат изпитаните с десетилетия традиционни автомобили, а и защото няма достатъчно развита инфраструктура за масово използване на електромобили, пише БТА.

loading...

Be the first to comment on "РЕШЕНО! Спират дизеловите автомобили през 2018 година!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*