Горещи новини

Семейство пита Борисов: Как да живеем трима души с 10,88 лева на ден!? СНИМКА

Скандалното писмо до БорисовПисмото, което разби социалните мрежи.

Тричленно младо семейство разби социалните мрежи с писмото, което възнамерява да изпрати до премиера Бойко Борисов.

Писмо до Бойко Борисов

Писмото разби социалните мрежи.

Ето какво гласи писмото, в което се прави сметка на месечните разходи на семейството и се подчертава, че като се тегли чертата, парите не стигат за нищо.
„Тричленно семейство сме.Общ доход – 1500 лв.
квартира – 250 лв.
ток – 100 лв.
вода – 20 лв.
телефон – 50 лв.
детска градина – 50 лв.
дете народни танци 25 лв.
интернет 15 лв.
телевизия 15 лв.
––––––
Общо – 520 Остават 980 лв. за 30 дни – по 10,88 лв.
loading...

41 Коментари on "Семейство пита Борисов: Как да живеем трима души с 10,88 лева на ден!? СНИМКА"

 1. ивайло антонов | 20.04.2016 at 9:53 | Отговор

  Аз също имам жена и дете на 3 години и сам под наем за 300 лева на месец и доходите са ни наполовина от тези и не ме питайте как живееме като само жена ми работи защото аз сам инвалид 1-ва група и седя във къщи и гледам детето така че си представете живота ни !

 2. Аз ли не мога да смятам или се подиграват

 3. Така е

 4. 🙂 Ами ние сме четиричленно семейство … Дохода ни е : 1010 лв. Не е добре , пич и по зле от теб има … Не е виновна държавата ,виновен е народът. Тук остана само мършата ,всичко тръгва отдолу – нагоре , Да знаеш ! Така че сърди се не на Борисов ,а на твоето обкръжение : роднини ,приятели ,съграждани ,съученици ,и какви ли не тъпи и необразовани чеда на България… Не ти е виновна Държавата , виновни са ти тъпаците в твоето обкръжение !!! И аз патя и ти ще патиш…Само в един магазин да отидеш да пазаруваш и ще видиш каква измет се е навъдила в майка България, тъп и прост народ има навсякъде ! Не ти е виновно правителството , те не могат да се борят с 5 милиона пустиняци , ти трябва да се бориш !!!

 5. СНЕЖАНКА ЖЕЛЯЗКОВА | 20.04.2016 at 17:58 | Отговор

  ТЕ СА РАЗДЕЛИЛИ ДНЕВНАТА СУМА НА ТРИ,Т.Е. НА ЧОВЕК СЕ ПАДА ПО ТОЛКОВА

 6. Василева | 20.04.2016 at 19:00 | Отговор

  Остават по 32.66лв. на ден. Не казвам, че са достатъчни, но може да се живее с тези пари. Всеки от нас иска да живее добре, да отдели пари за кино, театър, дрехи, почивка, но…с тези заплати не се получава.Не разбирам от икономика, но истината е, че много хора в България живеят с малко пари. Със съпругът ми имаме 4 деца и никога не сме имали много. Но, слава Богу, имали сме достатъчно.

 7. Сокол Огнянов | 20.04.2016 at 19:34 | Отговор

  50 лева телефон и бил беден, какво е това говорене бе .Едно време другаря Живков казваше така /като нямаш пари няма да купуваш бееееее/

 8. Ама какво питате бате ви Бойко той до 100 неможе да смята бе хора не разбрахте ли, че Ви управляват хора с адски голяма некомпетентност, неграмотност и неописуем мързел……ако чакате на Бойко и компания гладни ще си умрете в тази жалка държавица…

 9. ТЕРМИНАЛ 2…или Международната автогара

 10. Убедих се, че робския дух все още витае в българина. Аз живея в момента в Лондон. Хората тук не мислят дали ще извадят 15 паунда на месец за телефон. Нито как ще си платим квартирата и дали ще имаме пари за новите си дрехи! Не изкарваме милярди, но можем да покрием основните си разходи! И проблема не идва от хората в бг, а от управниците ни!!! Не ви ли стана ясно, че във Европа нормалната надница на ден трябва да бъде поне 100 лв за да оцеляваш!!! Демек 50 euro или 50 pounds които се изкарват във всяка държава в Европа освен в БГ! Цените на телефоните не са български! Храната ни също не е на българска цена! Дрехите? Колите? Горивата? Всичко е европейски стандарти така, че е време да се събудите и да спрете да казвате, че човек ако изкарва 1000 лв е добре! Не човек който изкарва над 1500 е във средната класа! И срамно или не ще ви кажа хората под тези пари са на прага на мизерията и когато разбера, че цяло семейто живее с под 2000 ми става ясно, че тези хора се ЛИШАВАТ от ОСНОВНИ неща за оцеляване в 21 век!

 11. Тонка Георгиева | 21.04.2016 at 13:41 | Отговор

  А какво да каже пенсионерка сама с 240 лева пенсия?

 12. София Драгомирова Томалевска | 21.04.2016 at 17:11 | Отговор

  Чакайте малко а човек с четири деца и 480 лв. заплата? Как ви звучи? Като махна разходите и остават 230 за храна или 7,66 лв. на ден или 1,53 на човек дневно. И съм жива… Не се оплаквайте.! Е не мога да отида на лекар и да си платя лекарствата, но не се жалвам ( а и няма на кой) не бягам в чужбина

 13. н.вълчев | 21.04.2016 at 18:37 | Отговор

  Вероятно има пред вид 10,88 на човек? Някои карат с по малко от това за семейство!

 14. 1500 пак е добре,има семейства с две деца и 900-1000лв. общ доход!

 15. Дани от Белене | 21.04.2016 at 21:03 | Отговор

  Тия подиграват ли ми се? До скоро аз и родителите ми живяхме само с пенсията на баща ми която е 240лв. А от скоро съм на работа и сега е малко по-добре с още 200-300лв. отгоре. Майка ми е инвалед без пенсия. Хайде да ги попитам тия как биха могли да живеят с 240лв. на месец и знаят ли въобще за какви лишения става на въпрос? Знаят ли какво е да ядеш филия с олио и шарена сол, а вместо сирене да ядеш имитиращ го „деликатес“ за 3лв. келото??????? Според мен те си живеят царски и с подобни статии с „оплаквания“ се присмиват на по-бедните от тях.

 16. 550,00 лв. чисти получавам имам дете, на квартира сме, детето разболее ли се не можем да свържем двата края. За какво говорим, отивам да подам документи за детските понеже не мога да докажа, че живея сама с детето не получавам и детски

 17. Лозанов | 21.04.2016 at 21:28 | Отговор

  АМИ МРЕТЕ БЕ ДА ВИ Е*А М*****А КА ТО НЕ ЗНАЕТЕ КАК.Л; ДА СЕ СПРАВЯТЕ С ТЕЗИ ПАРИ.

 18. Ние сме тричленоо семейство с общ доход от по-малко от 700 лв./м.. Квартира – 250 лв., ток 130 лв. ( скъп е тока в Несебър като цяло ), вода 40 лв., храна – 350 лв./ само картофени манджи, прясно и кисело мляко + 2 пъти купувам ядки понеже е кърмачка жена ми и лютеница с маргарин за мен, интернет 20 лв. ( 4G, тъй като няма наблизо кабелен, в краен квартал сме), 100 лв./м памперси, 25 лв./м кремове за бебе от най-евтините. Разход за гориво за работа, около 200 лв./м. – с автобус няма как, понеже часовете в които се налага да работя, просто няма автобуси. Допълнителен рзход, следоперативно посещение на гинеколог което СЕ заплаща дори за осигурени по 45 лв. ………..До тук общ разход: 1115 НА МЕСЕЦ. ( без гинеколози, лекарства и прочие) А питайте от къде и как да еба намирам останалите пари. Заради прекрасната ни държава съм затънал в борчове, кредити и никой не иска да дава нито по-висока заплата, нито нищо. Дори детски в момента ми отказаха заради някакви дребни формалности, ме връщат всеки път вече 5 месеца. Като съм трудолюбив и работя за чужди работодатели от 1 годишен. Скъсвам си задника от работа и пак. Шибана страна. Ако никой не застане зад мен да се вдигнем на протест и да счупим от бой ония педали ДО ЕДИн, аз СЕ МАХАМ от тая ЛАЙНЯНА СТРАНА ПЪЛЛНА С ЛАЙНЯНИ ХОРА – ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ!

 19. Колко семейства живеещи с много по-малко има, тия тръгнали да се оплакват!

 20. Ние сме четиричленно семейство и живеем само със заплатата на майка ми и детските, които вече са по-малко, защото завърших. Винаги сме имали пари и са ни оставали.. Зависи каква сметка си направиш. Сега аз се изнесох при приятелят ми и останаха тримата, пак на тези пари и пак се справят. А тези ми говорят, че с 980 лева не можели да се справят..

 21. Марияна | 22.04.2016 at 11:56 | Отговор

  Ние българите сме на принципа,че има и по- зле от нас и затова си траем и мълчим.Защо трябва да се сравняваме с най- бедните от обществото ?Всеки трябва да се стреми да се сравнява с по-горна и по- горна класа с всеки изминат ден .

 22. Тричленно семейство. Аз, майката, учителка. Една от тези, които са под 35 години, даже съм под 30. Ние сме 3% в българското образование. Вземам чисто 450 лв., мъжът ми – 800 лв. Ипотечен кредит – 425 лв., Ток – 100,вода – 30,ДГ-50,Танци и гимнастика на детето – 30 лв., един куп други градински неща – 20 лв., телефоните ни – 40,интернет и тв-30 в новозакупеното ни жилище с кредит тече основен ремонт, но питайте с какви пари… Страх ме е да тегля чертата. Честно. Детски не взимам, че нали съм заможна.

 23. една българка в чужбина | 22.04.2016 at 14:48 | Отговор

  Защо си мислите, че това семейство е написало писмото с идеята,че няма по-зле от тях? Не ви ли минава през ум, че те просто искат да покажат каква е ситуацията в страната? Нима ви се струват достатъчно или много тези 10,88.3? Това не е ок, както и всичко, което вие споделяте за мизерните заплати, пенсии и т.н. Със сигурност семейството ще живее и с по-малко, както споделят някои тук за себе си, но просто при тях това е реалното положение. Всеки знае и 2, и 200…Но дали това е в реда на нещата? Ами не е!

 24. Димитър | 22.04.2016 at 18:47 | Отговор

  Не се каляйте помежду си.Управниците точно това искат.Старото римско правило“Разделяй и владей“. Всеки сам си знае с какви лишения преминава живота му.
  По-важно е за кого трябва да гласуваме че да се подобри положението на всички онези които все още продължават да живеят в Р.Б.

 25. Преди 16 години тръгнах за чужбина точно поради тая причина.Не можех да се справя с сметките.Точно когато трябваше да занеса вечерята и не ми платиха заплатата.Трябва да срамувам в кварталния магазин да изкам на версия защото в къщи ме чакат да вечерят.Цяла вечер плаках и гледах децата си.На сутринта взех решение със съпруга ми да напуснем България. Знам ,че има много хора който щте ме обвиняват но аз заплатих с много децата ми да живеят по добре.

 26. И какво искате, ДЪРЖАВАТА да ви дава пари на калпак ли бе? Деба скапан комунизъм, научи хората да крадат от работа, да си оправят проблемите само с връзки и да искат пари ей-така, защото им трябвали. Да, за някои животът не е справедлив – връхлитат ги здравословни проблеми или други нещастия. За такива случаи има застраховки, но нали Ганьо е научен да не си дава паричките за нещо, което я се случи – я не! Преди време четох за момиче в инвалидна количка, която с преводи на текстове на различни езици изкарва от вкъщи повече пари от родителите си. Начини има, но само за тези, които са борбени и работливи. Останалите разчитат на Б.Б., Орешаро, Сергея, Царя и т.н. хронологично чак до Първия от Правец. Все винага е в „държавата“, „управниците“, „международното положение“, „робската психика“. А истината е, че основните причини са мързелът, некадърността, ниското образование (реално, не на хартия) и желанието за лесни пари и паразитно живеене. И при все, че толкова българи пътуват навън, как още се поддържат митовете, че всичко ни е по-скъпо, а само заплатите са по-ниски – не мога да си обясня!

  • Абе, ти си бил много нагло и тъпо ГЕРБаво парче!!! Къде прочете и на чий коментар, че някой иска държавата да му дава пари – ей така, заради черните му очи? Като си толкова „отворен/а“ я ми обясни на мен, че явно аз съм тъпо парче, та не мога да се сетя нещо! Защо България е на последно място относно заплатите на населението ни? Защо в България абсолютно всички цени са равни и над стойността им в ЕС? Защо цената на ток, вода, газ, храна, горива е най-високата в България? Защо тъпата Тиква не предоговори концесиите за ток, вода, златни залежи и всички останали наши природни дадености като платина и други ценни и редки природни богатства? Защо ГЕРБ веднъж завинаги не спрат да крадат като обезумели??? Защо днешното шибано „правителство“ не работи за България, а обслужва интересите на американските кравари и всички останали Европедали??? ЗАЩОООООО?????????? Ако ми дадеш разумен отговор 0 ще те призная!!!

 27. Vsichki koito sa komentirali tyka ne znaiat kakvo e da jiveesh spokoino, da rabotish I da si ydovletvoren, da ti stiga za vs zaplatata, da ne ti e problem da patyvash I da se chystvash chovek !Da ne sabirash pari za lechenie za deteto si ot horata, sram I pozor !Prosto ste shtastlivi che ne znaete kolko ste neshtastni I kade e otishal sveta , a Bulgaria kade e ostanala …No dokato se iziajdate pomejdy si I se hvalite che dype znae 2 I 200, I kolko ste gordi che s 240 lv svarzvate dvata kraia, vmesto da se vdignete I vie s 1500 lv I vie s 200 lvi da pometete tezi deto vi ynijavat s tezi zaplati taka shte e 1 vseki narod si zaslyjava ypravlenieto ! I ne zlobeite sreshty horata mahnali se ot tazi teritoria Bulgaria, ne im e lesno, no sa ydovletvoreni ot tryda si, zashtoto v normalnite darjavi sa normalni I zaplatite ! A vie se samoiziajdaite , trepaite se po ylicite, mrazete se I tarpete !

 28. Падат се по 32,66лв на ден. По 10,88лв се падат на човек.

 29. Али Ръза | 05.08.2016 at 9:56 | Отговор

  Ами защо шведи не пращат подобни писма и не живеят с 5 Евро на ден???
  Защото не са се оставили 45 г. на шепа престъпници и още 26 на децата им…
  Това е истината, робите живеят като роби до като сами решат съдбата си…
  Радвахме се на тарикатите през 90те ,сега ревем…
  Жертвата е толкова виновна,колото и палача си, защото е позволила да бъде жертва!!!

 30. Маринова | 05.08.2016 at 14:22 | Отговор

  980:30=32,66 На ден , което е възможно да се живее

 31. вълчица | 06.08.2016 at 8:54 | Отговор

  Абе то всички го знаят това, само не и тези от които зависи-ситият на гладният не вярва.Да вземат нашите управници да живеят и работят като нас, да вземат нашата заплата поне за един месец , и да говорим тогава.

 32. Glypaci takiva s 1200 ne mojete da iskarate pitateli tiq s 400 leva s dve deca i kredit plashtali internet i telefon a drygi ne znaqt kakvo e internet

 33. A KAKVO DA KAJE PENSIONER S 130 LV NA MESEC ,I DANE ZABRAVQME HE VSQKA SEDMICA VZIMA LEKARSTVA ZAHTOTO ZAHTOTO NEMOJE DA GI RASPREDELI TEZI 130 LV.

 34. Защо всички обвинявате Борисов или държавата? Винаги е имало бедни и богати ш винаги ще има. Няма смисъл да питаш него. Аз ще ти кажа.. преквалифицирай се и си намери по-хубава работа. Ама то не става щото еди кво си.. не. Просто повечето хора са прости или мързеливи или и двете. Не казвам че сме вързали. Ако си инвалид, да.. но ако си здрав прав.. братле.. не ти е винжвна държавата.. ти си си виновен. И вместо да пишеш писма и да хленчиш, вземи измисли как да изкараш повече пари. Има начини, казвам ти го от опит.. и не не съм някой тарикат или лъжец.. а човек почнал от нулата на 33 със доходен бизнес който плаща данъци повече от твоя годишен доход. Така че помисли и не се вайкай.. намири начин!

 35. Диян Стоянов Добрев | 16.11.2016 at 9:37 | Отговор

  Вече повече от 70г. Българският враг тормози народа. Гони и убива умните българи от България. Време е да променим това и да накажем виновниците.

 36. Диян Стоянов Добрев | 16.11.2016 at 9:45 | Отговор

  Вече повече от 70г. Българският враг тормози народа с 10- 12 пъти по- ниски заплати от нормалното. Гони и убива умните българи от България. Време е да променим това и да накажем виновниците.

 37. Както живеем ние, шестчленно семейство с пет лева на ден, мрънкала! От Борисов не зависят тези неща, че да задавате тези въпроси на него. Как, по дяволите, да се увеличат заплатите, като няма пари!! Всички се оплаквате, вместо да работите, а докато не се намери достатъчно на брой работна ръка, и се вкарат достатъчно пари в държавата, нищо няма да се увеличи. За няколко години няма как да се направят нещата, които са били съсъипвани близо век. А нали и Бойко подаде оставка заради комунетата ви. Още повече ще затънат и забавят нещата, сами си го изпросихте.

 38. Мирослав димитров | 17.11.2016 at 23:53 | Отговор

  Здравеите на всички прочетох всички коментари и малко ми стана гадно аз също сам с ддоход 1500лв.но моето семеиство е седем члено имам пет деца две от тях ходят на плуване 90лв едното и на рисиване 80лв не ме питаите как ми стигат😤😤😤😤дишам дълбоко и се моля всяка вечер да сме здрави

 39. 32лв.на ден това пари ли са?Аз жижея и работя в Франсе,получавам 3140е.заплата при еднакви цени на гориво ядене и ток.Тогава требва да сам луд да се върна в България.Кои е виновен аз ли?Забравих да кажа,че женами получва 1450е.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*