СКАНДАЛНО! Вижте колко стотин хиляди лева дължи кмета на село Галиче за ток!

Ето колко дължи за ток кмета на Село Галиче
display:inline-block;

Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков дължи на ЧЕЗ над 200 000 лева за използвано електричество. Задържаният първенец на селото има няколко обекта, които са с прекъснато електроподаване заради неплатени сметки, но въпреки това във всичките има ток.

Още преди време от ЧЕЗ  са спрели тока на кравефермата в района на „Босов камък“, сушилнята и ТПК-ато. Общите им задължения са над 200 бона, като има подадена жалба в полицията за това, но навсякъде има ток и свети денонощно. Местни жители разказват, че само в последния имот има поставени две мощни помпи, които пълнят язовирите му с вода и харчат ток колкото за цяло село, съобщава bulnews.bg

В типичния си мутренски стил, Ценко Чоков е прекарал незаконни кабели до всичките си имоти и ползва електричество, за което не плаща на никого. Събралите смелост негови съселяни твърдят, че дори и Младежкия дом в Галиче е с прекъснат ток, тъй като има неплатени фактури за 20 000 лв. Огромната сума е натрупана пак от кмета, който използва сградата като своя собственост и за свои нужди.

Същото е и положението с къщите на Мехтин и Сали Касъмови. По неофициална информация единият дължи на ЧЕЗ близо 40 000 лв., а другият е натрупал внушителните почти 50 000 лв. Официално са с прекъснато електроподаване, но и двамата са прекарали незаконни кабели и ползват на воля ток. Мехтин е стигнал дотам, че е обградил трафопоста със свои сгради и никой няма представа дали няма прокопан тунел към него. По правилата на ЧЕЗ е допустимо до тяхното съоръжение да има залепени частни строежи, но е необичайно и рядко срещано.

Жители на Галиче твърдят, че има подадени сигнали в полицията за всичките тези нарушения на закона, които се правят през очите на всички в селото, но няма никакви последствия за онбашията и неговата банда. Хората се надяват Бойко Борисов да научи за ширещото се беззаконие и след негова намеса Ценко Чоков и Касъмови отново да започнат да спазват законите.

Източник: http://bradva.bg

loading...

Be the first to comment on "СКАНДАЛНО! Вижте колко стотин хиляди лева дължи кмета на село Галиче за ток!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*