Горещи новини

СКАНДАЛНО! Вижте колко стотин хиляди лева дължи кмета на село Галиче за ток!

Ето колко дължи за ток кмета на Село Галиче

Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков дължи на ЧЕЗ над 200 000 лева за използвано електричество. Задържаният първенец на селото има няколко обекта, които са с прекъснато електроподаване заради неплатени сметки, но въпреки това във всичките има ток.

Още преди време от ЧЕЗ  са спрели тока на кравефермата в района на „Босов камък“, сушилнята и ТПК-ато. Общите им задължения са над 200 бона, като има подадена жалба в полицията за това, но навсякъде има ток и свети денонощно. Местни жители разказват, че само в последния имот има поставени две мощни помпи, които пълнят язовирите му с вода и харчат ток колкото за цяло село, съобщава bulnews.bg

В типичния си мутренски стил, Ценко Чоков е прекарал незаконни кабели до всичките си имоти и ползва електричество, за което не плаща на никого. Събралите смелост негови съселяни твърдят, че дори и Младежкия дом в Галиче е с прекъснат ток, тъй като има неплатени фактури за 20 000 лв. Огромната сума е натрупана пак от кмета, който използва сградата като своя собственост и за свои нужди.

Същото е и положението с къщите на Мехтин и Сали Касъмови. По неофициална информация единият дължи на ЧЕЗ близо 40 000 лв., а другият е натрупал внушителните почти 50 000 лв. Официално са с прекъснато електроподаване, но и двамата са прекарали незаконни кабели и ползват на воля ток. Мехтин е стигнал дотам, че е обградил трафопоста със свои сгради и никой няма представа дали няма прокопан тунел към него. По правилата на ЧЕЗ е допустимо до тяхното съоръжение да има залепени частни строежи, но е необичайно и рядко срещано.

Жители на Галиче твърдят, че има подадени сигнали в полицията за всичките тези нарушения на закона, които се правят през очите на всички в селото, но няма никакви последствия за онбашията и неговата банда. Хората се надяват Бойко Борисов да научи за ширещото се беззаконие и след негова намеса Ценко Чоков и Касъмови отново да започнат да спазват законите.

Източник: http://bradva.bg

loading...

Be the first to comment on "СКАНДАЛНО! Вижте колко стотин хиляди лева дължи кмета на село Галиче за ток!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*