Горещи новини

СКАНДАЛНО! Норвежка с невероятни разкрития за стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг!

Норвежка със скандални разкрития

Интервю на норвежката гражданка Лине Кристофферсен, озовала се в центъра на стрелбата в Слънчев бряг, при която бе убит гард на Митьо Очите, а несебърският бос бе тежко ранен, хвърля нова светлина върху събитията в заведението 4you от фаталния 8 юни. Пред норвежката телевизия ТВ 2 Лине разказва за драматичните си преживявания от лятната си почивка, а също така прави и скандални разкрития, които биха могли да обърнат хода на разследването. На практика, от казаното от туристката, станала пряк очевидец на случилото се в заведението, става ясно, че не просто много други очевидци не са разпитани, а дори, когато те самите са пожелали да разкажат какво са видели, … са били избутани навън. Хора, ангажирани с разследването, са категорични, че това безусловно е попречило да бъдат обследвани пълноценно всички факти и обстоятелства, свързани със стрелбата и да бъде изяснена обективната обстановка, довела до нея. БЛИЦ си направи труда да преведе буквално интервюто с Лине Кристофферсен, осъществено по телефона непосредствено след стрелбата и публикувано в сайта на норвежката ТВ2 на 9 юни, и го предоставя на читателите си.Въоръжени мъже нахлуват в ресторант в България

Лине Кристофферсен се озовава в центъра на престрелката

Лине: Тъкмо се бяхме събрали с приятели да се сбогуваме, бяхме се запознали с един мъжки хор от Балланген, когато чухме изстрели, всъщност отначало си помислихме, че са пиратки или фойерверки, но скоро разбрахме, че се стреля в ресторанта, в който се намирахме… Да… И тогава настъпи пълен хаос…

Водеща (ТВ 2 Новини):  А колко време ви трябваше да осъзнаете, че някой стреля всъщност?
Лине: Аах… Две, три, четири минути… Някакви хора нахлуха в ресторанта, други хукнаха да бягат навън, да скачат и… да… беше пълен хаос.

Водеща (ТВ 2 Новини): А ти самата какво преживя, докато това се случваше?
Лине: Бях много изплашена, направо ужасена, помислих си, че е терористична атака или нещо такова… да… беше наистина много страшно.

Водеща (ТВ 2 Новини):  Хм… доколкото разбирам, е имало хора, които са побегнали нагоре по някакви стълби, можеш ли да ни кажеш какво се случи с тях?
Лине: Да… Две от сестрите ми и братовчедите ми са видели възможност да се измъкнат и са побегнали нагоре, качили са се на горния етаж, нагоре по стълбите, опитали се да се скрият, и тогава чули, че след тях идват хора, и то не кои да са, а въоръжените мъже, които ги следвали. Тези мъже само са казали на роднините ми, че няма от какво да се страхуват, че няма да им се случи нищо лошо, а после продължили нататък.

Водеща (ТВ 2 Новини):  А ти какво мислиш за това, че се озовахте в центъра на нарковойна?
Лине: Амии… Нямам думи, беше наистина страшно и ние бяхме толкова изплашени, че… да…

Водеща (ТВ 2 Новини):  Ти си била в България в продължение на една седмица, можеше ли да предположиш, че може да се случи подобно нещо?
Лине: Не, в никакъв случай не сме мислили, че подобно нещо може да се случи. Първоначално планирахме пътуване до Турция, но се отказахме и избрахме България. Никога не сме предполагали, че може да се случи нещо такова.

Водеща (ТВ 2 Новини): А останалата част от седмицата беше ли спокойна?
Лине: О, да. Но като си говорим с различни хора впоследствие, чуваме, че са се чули изстрели и вчера късно вечерта, така че дали… не знам…

Водеща (ТВ 2 Новини): Доколкото разбирам, сте били група от тридесетина норвежки граждани в ресторанта, какво се случи по-късно тази вечер? Някой давал ли е обяснения пред полицията?
Лине: Да… Около половината от членовете на мъжкия хор са задържани за разпит, те не успяха да излязат от ресторанта, така че трябваше да останат. Имаше и други хора, които искаха да дадат показания, да разкажат как са избягали, за извършителите, но тях никой не пожела да ги изслуша и бяха избутани навън… и…

Водеща (ТВ 2 Новини): Значи, извършителите успяха да избягат?
Лине: Да, така мисля.

Водеща (ТВ 2 Новини): Хм…
Лине: Да…

Водеща (ТВ 2 Новини): Преди малко започна да ни разказваш нещо, но аз те прекъснах…
Лине: Да… За какво беше?

Водеща (ТВ 2 Новини): Между другото, радваш ли се, че се прибираш у дома, доколкото разбирам, тази нощ е полетът?
Лине: Ами да. Ние се прибираме по план тази вечер и се надяваме, че задържаните за разпит ще бъдат пуснати навреме, за да хванат самолета.

Водеща (ТВ 2 Новини): Лине Кристофферсен, много ти благодаря, че беше с нас тази вечер, и ти пожелавам лек полет към дома.

Превод: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "СКАНДАЛНО! Норвежка с невероятни разкрития за стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*