Горещи новини

СТУДЪТ СЕ ЗАВРЪЩА! Ето кога ще вали сняг и какво ще е времето през април!

20160309.ocqzctephg
Ще вали, но няма да бъде студено, ще бъде топло, но за март месец. Това заяви доц. Георги Рачев по повод времето на 8 март в ефира на БНТ. Събота а единственият ден, когато ще вали по-малко, от неделя пак ще вали и другата седмица около 15-17 март пак ще вали.
Това заяви още той. Той обясни, че ще застане един Средиземноморски циклон в Тиренско море, който постепенно ще се замогва. Той е застанал над ботушчето на Италия и ще влияе над Гърция в следващите дни. „Особено утре и в четвъртък валежите ще бъдат доста повсеместни. Валежите ще обхванат практически цяла България. Днес и утре в Западната, а Североизтокът ще остане по-сух, обясни експертът.
„Събота след кратко прекъсване, отново се засилват валежите. Особено в Рило-родопската област, каза доц. Рачев и посочи, че там ще се образува и нова снежна покривка във високите части над 1200 м. Доц. Рачев предупреди, че трябва да се внимава в планинските области заради възможни наводнения. „Ще вали мокър сняг, който ще бъде много тежък и ще се формира нова снежна покривка. Този сняг пада върху вече формиралия се сняг и се образува т. нар. дъска и новият сняг може да се плъзне върху стария, обясни експертът възможните лавини. Утре и в други ден ще си остане сравнително хладно, а след това започват валежите. „Баба Марта, както казва баба Мария, ще си покаже целия набор.
Днес очакваме гръмотевични бури в района на Сандански. Целият спектър на възможности. Между 15 и 17 ще има едно спокойно и сравнително топло време, в края на месеца – към 29, пак валежи и ще е студено“, каза той. Април и май месец се очаква да са с нормални температури и сравнително малко по-високи и валежите ще са в нормата, т.е. очаква ни едно сравнително топло и влажно време. Експертът коментира и температурната аномалия за България тази година, която към момента е между 2 и 3 градуса.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "СТУДЪТ СЕ ЗАВРЪЩА! Ето кога ще вали сняг и какво ще е времето през април!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*