Горещи новини

Съществува ли 13-тата зодия и коя е тя !?

Коя е 13-тата зодия

Това, че зодиите са 12 на брой никак не е сигурно. Има твърдения, че съществува и 13-та зодия –  Змиеносец.

Поради движението на Земята по нейната орбита, годишния път на Слънцето преминава през 13 от общо 88 познати съзвездия (12 от тях са наречени зодиакални). Тези 13 съзвездия носят следните имена: Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Змиеносец, Стрелец, Козирог и Водолей.

Съзвездието Змиеносец е изключено от зодиакалните знаци, въпреки че през него минава немалка част от видимия път на Слънцето. Причините могат да бъдат свързани с фаталността на числото 13 или с удобството, зодиите по брой да се равняват на годишните месеци.

Всички хора родени в периода 29 ноември – 17 декември би трябвало да са представители на несъществуващата официално зодия – Змиеносец. Те са динамични и изключително борбени личности, много от тях са надарени с лечителски и ясновидски способности. Това са хора с възвишени идеали, търсят мир и хармония не само за себе си, но и за останалите хора. Родени са за лидери. Често имат много деца, обичат пътуванията, любознателни са, затова и са много умни.

В древността също са смятали, че има 13-та зодия, която се казвала Паяк. Хората родени между 16 май и 12 юли са били считани за представители на тази зодия. По-късно този зодиакален знак изчезва от астрологичните карти, тъй като подобно съзвездие няма. Вярвало се, че „планетата“, която управлява хората от зодия Паяк е Луната.

Източник: ЖИЛО БГ

loading...

Be the first to comment on "Съществува ли 13-тата зодия и коя е тя !?"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*