Горещи новини

Таксиметрови шофьори решиха: Ще взимаме по 20 лева на курс на Нова година

Таксиджиите ще взимат по 20 лева на курсПо 20 лева на курс, ще ни искат на Нова година.

Таксиджиите в столицата вече са се споразумели за цената, която ще искат от клиентите за курс от центъра до квартал на Нова година, без включване на апарата. В днешния си брой вестник „Телеграф“ разкрива, че „бакшишите“ са преценили, че 20 лева на курс, е „прилична цена“ и под нея няма да падат.

Един от шефовете на голяма таксиджийна компания в София Людмил Лазаров обяснява защо на Нова година сме подложени на „рекет“ от страна на шофьорите. Според него на този ден повечето предпочитат да празнуват със семействата си, отколкото да ходят на работа. Поради тази причина броя на свободните коли намалява двойно, а търсенето е огромно, което създава предпоставки за „изнуване“.

Това е животът, братче. Нова година е. Ти си на маса, ядеш и пиеш, танцуваш с гаджето, нали? А аз работя. Не съм си зарязал роднините и приятелите в новогодишната нощ току-така. Това си има цена”, обясни простодушно шофьор на голяма столична компания.

„Цената е 20 лв. на курс. Винаги е било така. Ако не ти харесва, може да ползваш личния си автомобил. Но ти се пие алкохол, нали? Може и да повървиш пеш или да се пробваш с някой колега. Всички толкова ще ти поискат. Това е пазарът просто”, уточни шофьорът.

loading...

Be the first to comment on "Таксиметрови шофьори решиха: Ще взимаме по 20 лева на курс на Нова година"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*