Горещи новини

Той ли ще наследи президентския стол от Владимир Путин?

Шойгу ли ще бъде следващия президент на РусияШойгу е човекът вдясно до Путин.

Въпросът “ Кой ще наследи Владимир Путин“, е особено актуален в Русия. Местното издание „Икономист“ отделя специална страница в днешния си брой относно бъдещите наследници на руския президент. До този момент за безспорен наследник на първия човек в Русия, се смяташе шефа на щабът на администрацията на президентството – Сергей Иванов.

Руските политолози обаче, вижда нов играч на картата в лицето на военния министър Сергей Шойгу, който се слави с много добра репутация сред населението. Той зае поста на военен министър през 2012 година, а военните експерти оценяват много високо работата му. Според тях след идването му руската армия е придобила завидна боеспособност, организираност и логистични умения, които по-рано преди това не са й били присъщи.

Шойгу се ползва с огромно доверие от Владимир Путин. Неговата лоялност и популярност не са останали незабелязани от държавния глава. Като недостатък се смята, че той не е част от кръговете от бивши офицери на КГБ, но дебело се подчертава, че в обкръжението на руския президент няма друг човек, освен него, който да не е бил част от тайните служби на страната.

loading...

1 коментар on "Той ли ще наследи президентския стол от Владимир Путин?"

  1. Л–Петров | 03.01.2016 at 17:04 | Отговор

    Дали е Шойгу, дали Иванов – вече не толкова важно!… По-важното е, че вече няма да има подлоги, на които да им вдигат преживе паметници в САЩ и в другите страни на „велика демокрация“. Велик е руският народ и свърши „пиянството“ му – никога повече гобачовщини – иначе светът трябва да свърши…и да дойде нова цивилизация – я на мравките, я на делфините!…

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*