Горещи новини

Турската полиция разкри лицето на касапина от НГ! Вижте как изглежда той! СНИМКА

Вижте кой е атентатора от Нова година
Гражданин на Узбекистан или Киргизстан е стрелецът от нощния клуб „Рейна“ в Истанбул, който уби 39 и рани 65 празнуващи Нова година на Босфора през нощта на 1 януари. Той е свързан с терористите от „Ислямска държава“, съобщи CNN Turk, позовавайки се на данни на турската полиция.

Стрелецът все още се издирва, а негови фотоси се оказаха налични, благодарение на видеокамери на турското летище, откъдето е минал през паспортен контрол, пише БГНЕС. Около час след посрещането на Новата 2017 нападателят откри огън с „калашник“ и започна безразборна стрелба по около 800 празнуващи в клуба.

Предполага се, че втори атентатор е бил убит на място в клуба. Освен граждани на арабски държави, които бяха сред жертвите, вече е установено, че има и убити една рускиня и една французойка, която е имала двойно гражданство – и тунизийски паспорт. Тя е загинала заедно със съпруга си, който е от Тунис. 69 са ранените, сред които и една българка, която се намира в болница в Истанбул. Общо 42 терористични акта са регистрирани в Турция от януари 2016 до сегашната кървава атака в хитовото заведение на Босфора, недалеч от моста, свързващ Европа с Азия.

Източник: БЛИЦ
loading...

Be the first to comment on "Турската полиция разкри лицето на касапина от НГ! Вижте как изглежда той! СНИМКА"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*