Горещи новини

ТЪЖНА ВЕСТ! Отиде си един от емблематичните български актьори от близкото минало!

Отиде си Никола Анастасов

Почина Никола Анастасов. Големият актьор се е споминал в понеделник вечер след продължително и тежко боледуване, съобщи синът му Чавдар Анастасов.Датата на погребението все още не е уточнена, съобщава БНР.

Поклон пред паметта му!

Никола Анастасов е роден на 22 април 1932 г. в София. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Филип Филипов във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1955 г.

Играе в театрите във Враца (1955 – 1956) и Варна (1956 – 1957), както и в софийските Сатиричнен театър, в театър Трудов фронт и в Малък градски театър зад канала. Първата си значителна роля в Сатиричния театър играе през 1961 г. в комедията „Когато розите танцуват“ на Валери Петров. Участва също в „Римска баня“, „Сако от велур“, „Суматоха“. Участва и във филми – „Пагоните на дявола“, „На всеки километър“, както и „Нако, Дако и Цако“ – първият цветен български телевизионен сериал. Участва още в „Неочаквана ваканция“ и „Астронавтите“.

Най-популярните му екранни превъплъщения са като Пейо в класическия филм на Зако Хеския – „Тримата от запаса“ и Димитраки в популярната постановка „Криворазбраната цивилизация“ (1974) на БНТ по класическата пиеса на Добри Войников.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "ТЪЖНА ВЕСТ! Отиде си един от емблематичните български актьори от близкото минало!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*