Горещи новини

Тя е била секс робиня на Ислямска държава, но успява да избяга! ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА живота й под робство

Надя Ислямска държава

Надя е на 21 години. Тя е от малцинството язиди. Била е секс робиня на „Ислямска държава“, но успяла да избяга. Сега живее в Германия, където се чувства на сигурно място и иска целия свят да научи за зверствата, на които са подложени всички етнически групи в териториите под контрола на групировката Ислямска държава.„Трудно е да гледам тези образи, да си спомням за живота си преди да дойдат джихадистите“, споделя Надя до екран, на който вървят кадри от Мосул, съобщава bTV.

„Има и по-лошо“, допълва Надя, „там все още има жени и деца в плен. Аз бях в група от 120 жени, когато ни докараха в Мосул. Там ни разделиха на групи. Изложиха ни на показ, като добитък. Бяхме продавани, разменяни и системно изнасилвани. Бойците идваха от Сирия, Саудитска Арабия, от Европа. Беше варварско.“

Надя изкарала три месеца в плен на джихадистите. На 3 август бойци на „Ислямска държава“ атакуват родното й село Кочо в планинския район Синджар. Джихадисти, облечени в униформи, въоръжени до зъби, от различни националности, започват системен геноцид срещу язидите. Според Надя, тези бойци са изпратени с мисия да унищожат идентичността на религиозните и етнически малцинства в Ирак и Сирия.

Мъжете са били събрани и разстреляни, децата – изпратени във военни лагери за обучение, а жените – продадени като стока.

„За тях ние сме неверници. Според тях, религията на язидите е дяволска и според техните закони могат да ни убиват и изнасилват. Не ми е лесно да разказвам всичко това, но трябва всички заедно да се борят срещу „Ислямска държава“. Трябва да бъдат освободени още 3800 жени“, казва младата жена.

Язидите са кюрдска етнорелигиозна общност, която живее в планинския район Синджар в Северен Ирак, до границата със Сирия

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Тя е била секс робиня на Ислямска държава, но успява да избяга! ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА живота й под робство"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*