Горещи новини

УЖАС! Симпатизанти на Ердоган обезглавиха 20-годишен войник, който се предаде след неуспешния преврат! 18+ СНИМКИ

Обезглавен младеж в Турция

Стотици други бяха пребити на улицата, събличани голи и публично унижавани

Симпатизантите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган са нападнали войници, които са се предавали след неуспешния преврат. Особено брутална е била саморазправата на моста в Истанбул, преди полицията да се намеси и да ги спаси, предава Reuters, цитиран от „Фокус“ .

Един войник е бил обезглавен от разярените симпатизанти на Ердоган. 20-годишният младеж е пребит и умъртвен с изключителна жестокост, разказват кореспонденти на западни медии в Истанбул.

По-късно главата му е разнасяна по улиците като трофей.

На няколко пъти турският президент призова симпатизантите си да излязат на улиците и да помогнат при потушаването на опита за преврат, който според него бил извършен от фракция в армията, лоялна на неговия смъртен враг – жиеещият в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен.

Опозиционният турски проповедник Фетхуллах Гюлен, който бе обвинен от министерството на правосъдието на Турция в съучастие в опит за държавен преврат, лично осъди метежа, съобщава ТАСС.

Освен това, поддръжници на Гюлен от създадената от него организация „Хизмет” решително опровергаха информацията за участието на своя лидер и подчертаха, че осъждат всяка военна намеса във вътрешните дела на Турция.

Около 700 войници са се предали на полицията в Анкара днес, предаде Anadolu Agency, позовавайки се на източник от силите за сигурност.

***

***

Разоръжените войници са били първоначално заведени в сградата на генералния щаб, а от там в сградата на националния статистически институт и накрая в полицейската академия на града.

Според анонимен източник около 150 от тях са останали в сградата на генералния щаб.

Източник: no-comment.bg
loading...

1 коментар on "УЖАС! Симпатизанти на Ердоган обезглавиха 20-годишен войник, който се предаде след неуспешния преврат! 18+ СНИМКИ"

  1. ТОЙ УНИЩОЖАВА СВОЯТ НАРОД А КАКВО ОСТАВА ЗА ДРУГИТЕ !

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*