Горещи новини

Учени доказаха: Хората не искат да знаят бъдещето си, дори да имаха тази възможност

kjhkljh
Хората масово не искат да знаят какво бъдеще ги очаква, дори и да можеха да прозрат дали става дума за добри или лоши събития, пише в. „Дейли мейл“. Германски учени от института „Макс Планк“ направиха проучване сред 2000 германски и испански граждани.
Те ги запитаха дали биха искали да узнаят предварително редица приятни и неприятни събития, които ги очакват. Например какви подаръци ще получат за Коледа, дали ще имат живот след смъртта или дали сватбата им ще завърши с развод. Между 40 и 70 процента от анкетираните заявили, че не биха искали до узнаят изпреварващо приятните събития.
Причина за това била, че предпочитали да съхранят елемента на изненадата. От 85 до 90 процента от запитаните пък не искали да узнаят в аванс неприятностите, които евентуално могат да им се стоварят върху главата. Едва един процент от респондентите били любопитни да узнаят какво бъдеще ги очаква, независимо от естеството на предстоящите събития.
Екипът на д-р Герд Гигененцер констатирал, че хората, които не искат да узнаят бъдещето си, са по-малко склонни към рискове и по-често си правят застрахователни полици, в сравнение с онези, които искат да го разгадаят. Тези от респондентите, които нехаят за онова, което ги очаква, обикновено се притесняват да не се разочароват от чутото и са по-големи песимисти, в сравнение с останалите
Източник: novini.bg
loading...

Be the first to comment on "Учени доказаха: Хората не искат да знаят бъдещето си, дори да имаха тази възможност"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*