Горещи новини

ЦСКА се връща в А група още през следващия сезон

ЦСКА се връща в А група чрез ЛитексЦСКА взима лиценза на Литекс през следващия сезон.

След вчерашната среща между представители на ЦСКА и БФС стана ясно, че няма да им бъде разрешено да продължат участието си във В група с новото дружество „ФК ЦСКА София“. По този начин пред армейците има три варианта – оздравяване на дружеството, фалит и започване на чисто от „А окръжна“ или сливане с друг отбор.

Слуховете, които витаят в „Борисовата градина“ са, че решението за бъдещето на ЦСКА вече е взето! Клубът ще се завърне в елитния футбол още през следващия сезон. Това ще се случи с обединение с Литекс, като през в началото на 2016-та година ще започне изкупуването на ловешкия клуб от страна на армейците. Нещо повече. Очаква се оранжевите да играят мачовете си на стадион „Васил Левски“ през следващия полусезон, а през следващия футболен сезон дружеството на ловчанлии ще бъде преструктурирано и ще приеме името, историята и марката ЦСКА. От своя страна пък Литекс ще вземе лиценза на отбор от Б група. Най-вероятно това ще бъде някои измежду тимовете на борещите се за оцеляване Септември Симитли, Добруджа, Локомотив Мездра или претендентите за влизане от В група, които нямат финансови възможности, за да покрият участието си в професионалния футбол.

Гриша Ганчев няма никакво намерение да изплаща старите дългове натрупани по времето на Томов и Титан. Според него завръщането в А окръжна ще бъде загуба на време и демонстрация на криворазбран морал, след като през годините почти всички български отбори неколократно са се сливали с други тимове, за да оцелеят. Актуалните примери са Ботев и Берое.

БФС също е за варианта сливане на двата отбора и дори посъветва феновете на ЦСКА да подкрепят подобни действия. По този начин ще се избегнат наказания от УЕФА и други административни проблеми.

loading...

Be the first to comment on "ЦСКА се връща в А група още през следващия сезон"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*