Етерични масла и енергийно изчистване от Фън Шуй консултанти

Етеричните масла често се използват в практиките на Фън Шуй консултантите за енергийно изчистване и насърчаване на положително Ци в дома. Ето някои етерични масла, които обикновено се свързват с енергийно изчистване и зареждане на атмосферата:

Лавандула:

Лавандулата е известна със своите успокояващи и балансиращи свойства. Помага за създаването на спокойна атмосфера и често се използва за облекчаване на стреса. Етеричното масло от лавандула може да се разпръсне или да се добави към спрей за енергийно изчистване.

Тамян:

Тамянът има богат, дървесен аромат и се свързва с духовността и пречистването. Често се използва за повишаване на енергията в пространството и насърчаване на усещане за спокойствие.

Евкалипт:

Евкалиптът има свеж и ободряващ аромат. Известен е със своите пречистващи свойства и често се използва за изчистване на въздуха. Дифузно етерично масло от евкалипт за чиста и ревитализирана среда.

Чаено дърво:

Маслото от чаено дърво има антибактериални и антивирусни свойства. Използва се заради почистващите си ефекти и може да се разпръсне за насърчаване на чиста и чиста атмосфера.

Цитрусови масла (портокал, лимон, грейпфрут):

Цитрусовите масла имат тонизиращи и освежаващи свойства. Смята се, че носят положителна енергия и се свързват с яркост и жизненост. Използвайте цитрусови етерични масла за подобряване на настроението и енергията.

Кедрово дърво:

Кедровото дърво има заземяващ и успокояващ аромат. Свързва се със защита и често се използва за създаване на чувство за сигурност. Разнесете етерично масло от кедрово дърво за насърчаване на стабилността.

Как се използват

Фън Шуй консултантите от Fengshuibg.com препоръчват използването чрез арома-лапа. Тя се прави като в купичка с вода се капват няколко капки етерично масло и се запалва в лампата малка свещ. Да гори 60 минути е напълно достатъчно. Има и друг начин за използване на етеричните масла и това е като се капнат няколко капки в порцеланов или стъклен съд с вода и се остави близо до климатика или парното.

Винаги имайте предвид личните предпочитания и чувствителност, когато използвате етерични масла, и изберете аромати, които резонират положително с вас и вашето жизнено пространство.