Горещи новини

11 въпроса, които със сигурност ще ви зададат на интервю за работа в Apple

Най-често задавани въпроси на интервю за работа в AppleЕпъл провеждат наистина интересни интервюта.

Едва ли има човек, който би отказал предложение за работа от Apple. Да бъдеш одобрен за работа в технологичната компания обаче, съвсем не е толкова лесно. Годишно хиляди кандидати, се опитват да си спечелят място в компанията, но едва малцина успяват. Провежда се серия от интервюта, които преминават от рутинни въпроси до стресови ситуации. Екипът на Glassdor  откри част от въпросите, които са били поставени на кандидатите за работа в Apple. Ето ги 15-те най-интересни от тях:

„Обяснете на 8-годишен какво е рутер / модем и какви са неговите функции?“ – за позиция At-Home Advisor.

„Ако имате 2 яйца и искате да определите кой е най-високият етаж, от който може да се хвърлят яйцата, без да се счупят? Кое е оптималното решение?“ за позиция Software Engineer.

„Колко деца се раждат всеки ден?“ – за позиция Global Supply Manager.

„Имате 100 банкноти, поставени на масата. 10 от тях са с лицето нагоре, а 90 наопъки. Не можете да чувствате, виждате или по някакъв друг начин да разберете коя страна е нагоре. Разделете паричките в две купчини, в които ще има равен брои банкноти обърнати с лице нагоре. “ – за позиция Software engineer.

„Сценарий: Сблъсквате се с ядосан клиент, който е чакал за помощ през последните 20 минути и предизвиква объркване. Той твърди, че просто ще отиде в Best Buy или Microsoft Store, за да си набави компютъра.“ – за позиция Specialist Candidate.

„Как бихте определили цената на тази писалка?“ – за позиция Global Supply Manager.

„Колко сте умен?“ – за позиция Build Engineer.

„Вие сте творец? Кое е най-креативното нещо, което можете да сетите в момента?“ – за позиция Software Engineer.

„Покажи ми (нагледно), както бихте показали на клиента, че искате да помогнете, използвайки само своя глас.“ – за позиция College At-Home Advisor.

„Когато влезете в магазина на Apple в ролята на клиент, какво най-забелязвате в магазина /, как се чувствате при първото влизане? – за позиция Specialist.

„Как бихте тествали тостер?“ – за позиция Software QA Engineer.

loading...

Be the first to comment on "11 въпроса, които със сигурност ще ви зададат на интервю за работа в Apple"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*