Горещи новини

15 лева на месец за паркомясто пред блока им се сториха малко! Ще наддаваме на търг!

Ще наддаваме на търг за паркинг пред блока

Както преди няколко дни ви информирахме, че управляващите планират да плащаме по 15 лева за паркомясто пред блока и това вече се прилага в някои градове – Пловдив и Несебър, идеята им е претърпяла известни „промени“. Крайната цена за паркинг място няма да бъде фиксирана на 15 лева на месец, а ще се наддава на търг, разкриха от пловдивската община.

Твърде е вероятно наддаването да достигне безумни и космически три- или дори четирицифрени суми, ако дузина баровци в блока са си „заплюли“ едно и също паркомясто пред самия вход. Особено след като от общината уточниха, че заплащането ще е еднократно, а после месечната такса ще е по 15 лв. като за всички останали.

„Това, което се променя сега, е, че неугледните гаражни клетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат оформени зони“, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Общината ще използва няколко механизма за защита на платените от гражданите паркоместа. Сред тях са унифицирани скоби и преградни елементи, които хората да заключват, както и денонощни дежурства на общинските „паяци“.

Източник: Труд

loading...

Be the first to comment on "15 лева на месец за паркомясто пред блока им се сториха малко! Ще наддаваме на търг!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*