Информация за душ кабините

Както всичко останало напоследък, така и дизайнът и мебелите за баня се променят постоянно с цел да станат по-функционални, по-издръжливи на влага и по-красиви.  Най-вероятно се досещате, че най-ефикасната мебел за баня, която я предпазва от ежедневно намокряне, е душ кабината. Тя е и изключително удобна, защото заема много малко пространство, което е изключително ценно в днешно време.
Но нека на първо място да обясним какво точно представлява и от какво е направена душ кабината. В повечето случаи основният материал е стъкло. То се поставя около душа и играе ролята на преграда, което не позволява на останалата част от банята ви да се намокри, докато се къпете. Всички душ кабини и обзавеждане за баня са произведени фабрично и се продават в състояние, в което са готови за монтаж. Обикновено имат две врати, които биват два модела. Едните се отварят и затварят с плъзгане, а другите са с панти.
Напоследък по магазините се появиха доста модели душ кабини, в които освен къпане, можете да релаксирате. Как може да стане това ли? Масово те са снабдени с хидро масажори и също така се оборудвани с радио, за да можете да слушате и пеете любимата ви музика, докато сте под душа.
Има три вида класове при душ кабините – висок, среден и нисък. Разбира се, цените са доста разнообразни, но колкото по-скъпи са, толкова повече функционалности имат.
душ кабини от aquastylebg.com
Препоръчваме ви да изберете душ кабина, която имат задна стена, защото в противен случай водата ще облива плочките по стената. Тези от среден клас имат и таван, хидромасажен панел с различни струи, радио, вентилация и цветно осветление. Душ кабините от висок клас пък имат десетки екстри като: подгревател на кабината, различни струи вода, радио и видеопанел, смесител с термостат и още много други. Разбира се, те са високотехнологични и дизайнът им също е доста разчупен.