Как да поддържаме климатиците в Пловдив

Все повече хора се отопляват единствено и само с климатици през студените зимни месеци.  Това се дължи на факта, че именно климатиците успяват да затоплят по-големи помещения и разходът на ток е значително по-малък от печка, а както се досещате и от парно.

Но знаете ли, че за да бъде климатикът изряден доста дълго време, трябва да се грижите правилно за него. С правилна поддръжка един климатик би могъл да издържи около 8-10 години, което няма как да не се сметне като безспорна възвръщаемост на инвестицията.

Преди да започнем със съветите за почистване на климатика, искаме да обърнем внимание, че ако се намирате някъде, където влажността на въздуха е по-голяма, то трябва задължително да извършвате профилактика. Например, климатиците в Пловдив от Белани 84 са изложени доста повече на влиянията на атмосферните условия, отколкото биха били в планината.

Както знаем, климатиците имат външно и вътрешно тяло. Вътрешното тяло трябва да се почиства веднъж месечно и по-точно става дума за филтрите му.

Те реално играят ролята на пречистватели на въздуха, като спират дребните частици прах и плесен. Ето защо веднъж месечно е добре да сваляме филтрите и да ги измиваме под течаща струя топла вода. Разбира се, за тази цел не е нужно да викате специалист, можете да се справите сами. Също така вътрешното тяло се почиства с прахосмукачка с четка с дълги власинки и по-точно по този начин се почиства топлообменника. Тази процедура извършвайте веднъж в годината.

Външното тяло на всеки един климатик също има нужда от грижи, които включват почистване и преглед от специалист веднъж в годината. Горещо ви препоръчваме да не се опитвате да се справите сами, тъй като това е работа на професионалисти.
Не забравяйте, че правилната поддръжка ще помогне на климатика ви да работи по-добре и да ви служи по-дълго.