Различните детски кукли

Куклата е неизменна част от израстването на децата.  От съвсем малки до 10 или 12-годишна възраст детските играчки са предпочитан начин за забавление на малчуганите и в никакъв случай не бива да се опитваме да им ги отнемаме. Посветихме днешната статия на различните видове детски кукли и по какъв начин се отразяват те на развитието на нашите деца.
Ще започнем с детските играчки, които са под формата на бебета-кукли. През последните няколко години те добиха особено голяма популярност и могат да плачат, да се хранят от децата с шише, а някои дори могат да подмокрят памперсите. Всъщност този вид детски играчки помагат на малките ни съкровища да развият способността да се грижат за някого.
Виждали ли сте по магазините куклите, които изглеждат като малки момиченца? Косите им могат да се решат и да им се правят различни прически. Този тип кукли развиват уменията за социални контакти и въображението на децата, тъй като са изключително подходящи за ролеви игри.
Разбира се, няма как да не споменем любимата кукла на много поколения – Барби. Тази детска играчка има доста привърженици, а също така и доста хора, които смятат, че не е подходяща за деца. Все пак Барби помага на момичетата да развият навика да се грижат за външността си, а освен това и да шият, за да направят нови тоалети за красивата Барби.
Няма никакво съмнение, че любимите кукли на момчетата са екшън-героите. Те са символ на добродетели като доброта, чувство за справедливост и мъжественост.
Задължително трябва да споенем и парцалените кукли като любими детски играчки, защото са подходящи и за най-малките. При тях няма опасност някоя част да се разглоби и да бъде погълната, а в същото време се превръщат в любима кукла на много поколения, защото най-често са изработени от мама или баба.